Watersportverbond - KNWV

Geslaagd Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap

zondag 20 september 2009

Nadat de mist in Medemblik was opgetrokken werd vandaag toch nog een prachtige zeildag. In alle klassen zijn de geplande wedstrijden gezeild en konden na de medal races de nieuwe Nederlandse kampioenen worden gehuldigd.

Logo Delta Lloyd ONK 2009 Door de kleine onderlinge verschillen zijn bijna alle kampioenschappen beslist in de laatste wedstrijd. Een verslag per klasse.

470
Nina Keijzer en Anneloes van Veen hebben de leiding in het algemeen klassement niet behouden. Met een derde plek in de medal race schoven ze op naar de tweede plaats overall. Ze winnen wel de titel
"Nederlands Kampioen 470 Dames". Het team Ben Koppelaar en Remco Hoefnagel won de medal race en won daarmee het evenement overall.

470 mannen 470 vrouwen Ben Koppelaar en Remco Hoefnagel
Benny Kouwenhoven en Jan Kouwenhoven
Dirk Bennen en Jelte Bertoen Nina Keijzer Anneloes van Veen
Vera Kreminski en Marjolein Drenth
Sanne Crum en Liese Schram

Lasers in actie tijdens Delta Lloyd ONK 2009 Laser
Door een tweede plaats in de medal race haalt Rutger Schaardenburg Serge Kats in. Daarmee is hij Nederlands kampioen in de Laser. Eduardo van Vianen klom naar een tweede plek in het klassement door de medal race te winnen. Serge Kats werd uiteindelijk derde.

Laser Radial
Door de toenemende wind in de middag zeilden de heren sterk in de medal race. Opmerkelijke sportieve actie van Emy Righold: zij zeilde race zeven niet, maar leende haar boot uit aan Caren Niezen. Niezen brak haar giek vlak voor de start en dreigde daardoor haar kans op deelname aan de medal race te verliezen. Helaas werd ze tijdens die race 20ste en miste daardoor alsnog de top tien.Â

Laser Laser Radial mannen Laser Radial vrouwen Rutger Schaardenburg
Eduardo van Vianen
Serge Kats Yuri Hummel
Rodie van Mackelenbergh
Oliver Vink Michelle Broekhuizen
Anneke Bouwmeester
Philipine van Aanholt

Delta Lloyd ONK 2009 - Roy Heiner pakt de winst in de Finn Finn De oudgediende Roy Heiner wist met twee tweede plaatsen vandaag iedereen voor te blijven. De Duitser Christoph Froh zakte naar een tweede plaats doordat hij achtste werd in de laatste wedstrijd.

Star
De Star heeft door de goede omstandigheden vier wedstrijden kunnen varen. Sjaak Haakman en Alex Breuseker zakten af naar een derde plek overall door nog een diskwalificatie op te lopen in race zes. Na vier keer op rij Nederlands kampioen te zijn geworden wonnen Alwin van Dealen en Peter Peet dit jaar zilver. Nederlands kampioen werden Sander Jorissen en Eric Veldhuizen.

Finn Star
Roy Heiner
Christoph Froh
Wietze Zetzema Sander Jorissen en Eric Veldhuizen
Alwin van Dealen en Peter Peet
Sjaak Haakman en Alex Breuseker

2.4 zeilers in actie tijdens Delta Lloyd ONK 2009 2.4mR
Zoals verwacht werd de Duitser Eberhard Bieberitz Nederlands kampioen in de open 2.4 meter klasse. Vandaag zeilde hij naar een tweede en een eerste plaats en won overall met 13 punten voorsprong.

F18
Na vier spannende wedstrijden vandaag prolongeren Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij hun Nederlandse titel. Een protest tegen hen gooide bijna roet in het eten, maar dit werd door de jury afgewezen.
Olympisch kampioen Darren Bundock en Will Howden (AUS) worden tweede met twee punten achterstand.
De jeugdprijs in de F18 werd gewonnen door Jorden Veenman en Mischa de Munck.