Provincie Flevoland

Eerste vijf TMI-cheques uitgereikt

De eerste vijf subsidieaanvragen van bedrijven voor de Technologische- en Milieu-Innovatie regeling (TMI) zijn gehonoreerd. De TMI-regeling is bedoeld om technologische en milieu-innovatie door het Midden en Klein Bedrijf in Flevoland te stimuleren en maakt onderdeel uit van het Europese programma Kansen voor West.

Gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner heeft maandag 21 september 2009 vijf TMI-cheques uitgereikt aan: Thermopatch en Unet uit Almere, Rotec en DetailRepair uit Emmeloord en IMT uit Zeewolde. In totaal gaat het om ruim 700.000 euro subsidie die nu is toegekend. De provincie roept Flevolandse bedrijven, die zich bezig houden met technologische en of milieu-innovatie, op om vooral projecten in te dienen voor de TMI-regeling.

Thermopatch

Het bedrijf Thermopatch uit Almere krijgt van de provincie Flevoland een bijdrage van EUR 190.000 voor de ontwikkeling van nieuwe milieuvriendelijke producten en productiemethoden in de
textieldrukbranche. Het project kost in totaal EUR 1.203.000 Met de bijdrage start Thermopatch een nieuw project dat gericht is op het besparen van grondstoffen, het vermijden van het gebruik van schadelijke stoffen en het verminderen van gevaarlijke afvalstoffen.

Rotec

Het bedrijf Rotec uit Emmeloord krijgt van de provincie Flevoland een bijdrage van EUR 200.000 voor de ontwikkeling van een nieuwe robot. Met de bijdrage ontwikkelt Rotec een 3D vision systeem op een robot waarmee een bewegend object zeer snel kan worden getraceerd. De huidige robots hebben hun beperkingen in de snelheid waarmee de camerasystemen werken, waardoor productiebedrijven ze vaak niet kunnen gebruiken. De robot zou bijvoorbeeld kunnen worden ingezet bij het plaatsen van eten op trays voor voedselvoorziening in vliegtuigen. Rotec heeft onder andere ook het succesvolle Automatisch Tank Systeem (ATS)ontwikkeld waarmee een personenauto van brandstof kan worden voorzien zonder dat de bestuurder de auto hoeft te verlaten. Hiervoor hebben zij ook een TMI-subsidie van de Provincie Flevoland ontvangen.

DetailRepair

Het bedrijf DetailRepair uit Emmeloord krijgt van de provincie Flevoland een bijdrage van EUR 60.630 voor de ontwikkeling van een Radio Frequentie IDentificatie-platform. Het project kost in totaal EUR 202.100. Met de bijdrage start DetailRepair een nieuw project dat bestaande artikelbeveiligingssystemen integreert in een centraal beveiligingssysteem. De werking van deze bestaande
artikelbeveiligingssystemen wordt uitgebreid met een klantvolgsysteem. De eerste toepassing is gericht parfumerie zaken.

Unet

Het bedrijf Unet uit Almere krijgt van de provincie Flevoland een bijdrage van EUR 75.123 voor de ontwikkeling van het Groen Datacentrum Almere. Het project kost in totaal EUR 300.492 In het Groen Datacentrum Almere worden energiebesparende concepten onderzocht en ontwikkeld. Unet gaat hierin minimaal 50% energie besparen ten opzichte van conventionele datacentra. Dit wordt bereikt door technologische innovaties zoals server virtualisatie, netwerk virtualisatie en Cold Corridor toe te passen.

Innovative Membrane Technologies

Het bedrijf Innovative Membrane Technologies B.V. (IMT) uit Zeewolde krijgt van de provincie Flevoland een bijdrage van EUR 191.755 voor de ontwikkeling van nieuwe multibore membranen voor waterzuivering. Het project kost in totaal EUR 639.183. IMT Met membranen kunnen vloeistoffen worden gefilterd. Met de bijdrage zal IMT een nieuw project starten. Het project bestaat uit drie ontwikkelingen onder de gemeenschappelijke noemer van het vervangen van milieuonvriendelijke waterzuiveringsystemen door milieuvriendelijke membraantechnologie.

TMI-regeling

De provincie Flevoland heeft de subsidies verleend in het kader van de TMI-regeling. De TMI-bijdrage is tussen de 20% en 30% van de totale projectkosten met een minimum van EUR 20.000 en een maximum van EUR 200.000,- De subsidie bestaat uit geld uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), Provinciale en
Rijkscofinanciering.