Politie Gelderland-Midden

Dierenaren aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 21-9-2009 13:32:18

DIEREN - Drie inwoners van Dieren zijn zondagavond 20 september door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging. De drie, 17, 24 en 41 jaar, worden er van verdacht bij een ruzie op de Dr. De Visserstraat een 34-jarige plaatsgenoot te hebben geschopt en geslagen.

De aanleiding tot de mishandeling zou te maken hebben met het feit dat het slachtoffer een opmerking zou hebben gemaakt over het fietsen over de stoep door een ongeveer 11-jarige jongen. Buurtbewoners namen het kennelijk voor de jongen op, waarbij een woordenwisseling uitmondde op een handgemeen. Gewaarschuwde agenten hielden even later op basis van signalementen de drie Dierenaren aan. Het trio is voor onderzoek ingesloten.
(039265)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte inbreker geeft zich over na zien politiehond
Publicatiedatum: 21-9-2009 13:31:40

DOESBURG - Een 28-jarige man uit Nieuwegein die verdacht wordt van het plegen van een inbraak in een winkel aan de Breedestraat in Doesburg is in de nacht van zondag 20 op maandag 21 september door de politie aangehouden. De man gaf zich over bij het zien van een politiehond.

Omstreeks één uur werd door getuigen bij de politie gemeld dat er mogelijk ingebroken zou worden in het winkelpand, waarna enkele agenten op onderzoek uit gingen. Bij aankomst zagen agenten een tweetal personen wegrennen waarna de achtervolging werd ingezet. Nabij de Bingerdenseallee raakten de agenten het spoor bijster toen de mannen zich kennelijk in een struikgewas hadden verschanst. Vervolgens werd er een politiehond bijgehaald. Kennelijk bij het zien ervan verscheen de Nieuwegeiner vanuit de struiken en gaf zich over. Van de andere verdachte ontbreekt nog elk spoor. Bij de winkel werden sporen van inbraak aangetroffen.
(039293)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na huiselijk geweld