Gemeente Lelystad

Doorzettingsvermogen leertoppers beloond

Donderdag 17 september 2009

Op 16 september 2009 zette wethouder Willem de Jager twee Toppers in het zonnetje.

Hermann Schouws en Caridad Seintje kregen een oorkonde overhandigd, een bibliotheekpas, een cadeaubon en een mooie bos bloemen. De derde Topper, Harwen Khiro Gharib was helaas ziek en ontvangt deze bescheiden op een ander moment.

Doorzettingsvermogen

De huldiging van Leertoppers is een initiatief van het Educatief Platform Lelystad in samenwerking met de gemeente Lelystad. In aanmerking komen volwassen inwoners van Lelystad die met groot doorzettingsvermogen barrières hebben overwonnen om zichzelf te ontwikkelen en daarbij een stap verder zijn gekomen op de persoonlijke educatieladder. Leertoppers zijn een voorbeeld voor anderen.

CARIDAD SEINTJE, voorgedragen door Concern voor Werk

Caridad Seintje is 36 jaar. Zij is geboren in Curaçao en woont in Lelystad met haar twee jongste kinderen. Een moeilijk leven heeft haar niet belet om zich zelf te ontwikkelen. Met ondersteuning van Concern voor Werk volgt zij op dit moment de opleiding LSSO financiële administratie, waar ze hoge cijfers haalt, en loopt ze stage bij Super Werk. Ze combineert met doorzettingsvermogen stage, opleiding en de zorg voor haar kinderen. Begin volgend jaar is zij klaar met haar studie. Mevrouw Caridad Seintje is een voorbeeld voor andere mensen in Lelystad die op jonge leeftijd veel hebben meegemaakt en voor wie leren niet vanzelfsprekend was.

HERMAN SCHOUWS, voorgedragen door Triade

Hermann Schouws is een vriendelijke man van 31 jaar. Hij werkt bij Brouwerij de Praght in Dronten. Hier leert hij de stappen van het bierbrouwproces. Naast werk en hobby's is Hermann secretaris van de centrale cliëntenraad van Triade, de raad die opkomt voor de belangen van de cliënten. In het begin moest hij leren hoe je vergadert en hoe je op een goede manier zoveel mensen (ongeveer 1500) kan vertegenwoordigen. Het is een hele klus die aardig wat vrije uurtjes vraagt. Hermann is ook actief buiten Triade. Via Pluspunt Vrijwilligerswerk helpt hij ouderen in Lelystad met het installeren van apparatuur.

HARWEN KHIRO GHARIB, voorgedragen door Gilde Samenspraak

Harwen Khiro Gharib is 20 jaar. Zij vluchtte met haar ouders in 2004 van Irak naar Nederland. In haar geboorteland is zij slechts drie jaar naar school geweest en kon dan ook nauwelijks lezen en schrijven toen ze hier aan kwam. In het AZC volgde ze een eerste cursus en daarna hielp een vrijwilligster van Taalkoppels Harwen met de taal oefenen. Binnenkort doet Harwen inburgeringsexamen. Ze heeft Nederlands niveau 2 gehaald en daarnaast ook Handel & Verkoop niveau 1. Ze kan goed overweg met de computer en het internet.

---