Gemeente Lansingerland

Op voeten en fietsen naar school
verkeersbrigadier

Op donderdag 17 september jl. vond in het kader van de Week van de Vooruitgang de actie âOp voeten en fietsen naar schoolâ plaats.

Tijdens deze jaarlijks terugkerende actiedag vragen de gemeente en de scholen extra aandacht voor de bijdrage die ouders kunnen leveren aan de veiligheid rond scholen èn een schonere lucht. Door kinderen niet met de auto maar op de fiets of lopend naar school te brengen. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt deze actie.

Veertien basisscholen namen actief deel aan deze actie. Wethouder Verkeer en Vervoer Hans de Rijke en Onderwijs-wethouder Werner ten Kate waren deze dag tussen 8.15 en 8.45 uur verkeersbrigadier op de oversteekplaats aan de IJsvogellaan in Bleiswijk bij basisschool De Oosthoek. Zij vroegen hiermee extra aandacht voor een verkeersveilige situatie op deze drukke schoolroute. Ook de politie en diverse leerkrachten van De Oosthoek waren hierbij aanwezig.

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Ook werd door wethouder Ten Kate een bord onthuld van Dick Bruna die als echte eye-catcher bij alle oversteekplaatsen bij basisscholen komt te staan. Kinderen en automobilisten kunnen daardoor nog beter herkennen dat er extra aandacht moet zijn bij het oversteken. Bij het bord is ook lesmateriaal geleverd dat in de klassen behandeld kan worden.

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

De volgende basisscholen deden mee aan de actie âOp voeten en fietsen naar schoolâ:

Bergschenhoek
De Acker
Groenehoek
PiusX
De Sparrenhoek
Willibrord

Berkel en Rodenrijs
De Gouden Griffel
Koningin Beatrixschool
De Klipper
De Poolster
Prins Willem Alexanderschool
Prinses Màximaschool

Bleiswijk
De Klimophoeve
De Oosthoek
De Tuinen

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Koningin Beatrixschool winnaar taart en appels

Onder de scholen die meededen aan de actie âOp voeten en fietsen naar schoolâ werd een taart voor het personeel en appels voor de kinderen verloot. Winnaar was de Koningin Beatrixschool aan de Westersingel in Berkel en Rodenrijs. Wethouder De Rijke overhandigde donderdagochtend de taart en de appels aan de leerkrachten en de kinderen van de school. De leerlingen van alle groepen verwelkomde de wethouder met, voor de gelegenheid, prachtig versierde fietsen.