Gemeente Eemnes

Persberichten

Raadsavond met publiek over Bereikbaarheid Midden-Nederland

Onderdeel hiervan zijn de oplossingsrichtingen voor de bereikbaarheidsproblemen op de A27/A1 binnen de regio Utrecht-Amersfoort-Hilversum.

Oplossingen voor bereikbaarheid Midden-Nederland Binnen de regio Midden-Nederland wordt er van alles gedaan om de bereikbaarheid te verbeteren. In het programma VERDER werken het Rijk en regionale overheden samen aan oplossingen voor de mobiliteitsproblematiek in Midden-Nederland. Een samenhangend pakket maatregelen moet bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de regio, nu en in de toekomst. In het VERDERpakket staan bijvoorbeeld maatregelen rond fiets, auto en openbaar vervoer. Daarnaast kijkt VERDER naar leefbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en milieu.

De stand van zaken
In de zomer van 2009 heeft VERDER een pakket regionale maatregelen voorgesteld aan de gemeenten in de regio Midden Nederland. Betrokken gemeenteraden nemen dit najaar een besluit over de voorgestelde maatregelen. VERDER heeft ook een aantal oplossingsrichtingen aangedragen voor de verkeersproblemen op de snelwegen A1/A27. De maatregelen kunnen gevolgen hebben voor de omgeving, de weggebruikers en ook de omwonenden.

Uitnodiging Publiek
Op deze avond presenteert VERDER belanghebbenden graag de totstandkoming en inhoud van deze maatregelen. Alle geĂŻnteresseerden zijn van harte welkom. Deze avond wordt gecombineerd met gemeenteraadsbijeenkomsten. Het VERDERpakket en de oplossingrichtingen voor de snelwegen worden behandeld, daarbij wordt ingezoomd op de informatie die voor de betreffende gemeente van belang is.

Procedure
Voor de planstudies A27/A1 is dit een informele fase. U kunt wel uw mening, aanvullingen of verbetersuggesties geven. Per gemeente wordt een raadsbesluit genomen over de maatregelen in het VERDERpakket. Hierbij wordt de gebruikelijke werkwijze bij een raadsbesluit gevolgd. Informeer hiernaar bij uw gemeente.

Waar en wanneer
Eemnes, gemeentehuis, Zuidersingel 5
Woensdag 30 september 2009, aanvang 20.00 uur

(Gepubliceerd 21-09-2009)