Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 21-09-2009

Jongen zwaargewond bij bedrijfsongeval in Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN: Een 16-jarige jongen uit Standdaarbuiten is
maandagmorgen rond 11.00 uur zwaargewond geraakt bij een
bedrijfsongeval. Het slachtoffer is met ernstige brandwonden en ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De jongenwas aan het werk bij een garagebedrijf aan de Veerstraat. Volgens de eerste verklaringen was hij bezig met het openslijpen van een leeg vloeistoffenvat toen er zich een explosie voordeed. Als gevolg daarvan werd het slachtoffer in brand gezet. Collega's hebben vervolgens de vlammen geblust en hem gekoeld. Met een ambulance is de jongen in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een
opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd. De Arbeidsinspectie stelt, samen met forensisch rechercheurs van de politie Midden en West Brabant, een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. (A.v.d.H)

Hardleerse dronken automobilist twee keer aangehouden

OUDENBOSCH / ROOSENDAAL: Een 42-jarige Roosendaler is vanmorgen aangehouden op de Bovendonk in Roosendaal omdat hij zijn auto
bestuurde, terwijl de afgelopen nacht zijn rijbewijs was ingevorderd vanwege het rijden onder invloed.

De bestuurder was zondagavond omstreeks 20.30 uur op de Oudlandsedijk in Oudenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen toen dat hij met zijn auto de gehele breedte van de weg nodig had. Bij het nemen van een bocht naar rechts, kwam hij zelfs met zijn voertuig op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht. Aan het bureau blies hij 755 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij had naar eigen zeggen circa tien biertjes gedronken. De agenten reden met de man naar zijn woning om zijn rijbewijs op te halen omdat dit vanwege het hoge alcoholpercentage werd ingevorderd. De man, die thuis werd afgezet, werd duidelijk gemaakt dat hij dus geen auto meer mocht besturen.

Vanmorgen omstreeks 07.00 uur zagen agenten de bedoelde man toch met zijn auto over de Bovendonk rijden. Hij werd wederom aangehouden. Hij vertelde dat hij met de fiets naar het bureau was gereden om zijn auto op te halen. Hij wist dat hij niet meer mocht rijden omdat hij geen rijbewijs meer had. Naar eigen zeggen was zijn rijbewijs in juni 2009 ook al ingenomen nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Arrestatie na bedreiging en vernieling

HOOGERHEIDE: De politie heeft vannacht, de nacht van zondag op maandag, omstreeks 02.00 uur in Huijbergen een 34-jarige man uit die plaats aangehouden ter zake bedreiging. De man was naar het
verblijfsadres van zijn ex-vriendin (22) en hun zoontje gegaan. Daar had hij de voordeurruit vernield, waarna hij de woning was binnen gedrongen. Vervolgens had hij de vader (54) van zijn ex vriendin bedreigd met een mes.

De politie kreeg vannacht een melding vanuit Hoogerheide dat de ex vriend van de dochter des huizes de woning was binnen gedrongen. Hij had een ruit van de voordeur vernield. Vervolgens wilde hij via de trap naar boven gaan, waarbij hij schreeuwde dat hij de kleine wilde zien. De vader van zijn ex vriendin probeerde hem tegen te houden. Er ontstond een vechtpartij Plotseling stond de verdachte echter met een mes in zijn handen. De bewoner slaagde erin om samen met de inmiddels toegesnelde buurman het mes afhandig te maken. Hierop liep de
verdachte naar buiten waarbij hij met zijn blote vuist een autoruit insloeg. Daarna reed de verdachte, die zichtbaar onder invloed van alcohol was, weg in zijn auto.

De verdachte, die kennelijk zijn auto in de omgeving van zijn woning geparkeerd had, werd door de politie aangehouden, op het moment dat hij zijn woning wilde binnen gaan. Hij was erg agressief en verward. Hij weigerde mee te werken aan een bloedproef vanwege het rijden onder invloed. Hij is bezocht en beoordeeld door een psychiater waarna hij in bewaring is gesteld.

Twee inbraken in school in één weekend

ROOSENDAAL: Dit weekend is er twee keer ingebroken in een basisschool aan de Platinadijk. De eerste inbraak werd ontdekt na een
alarmmelding, de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.15 uur. Er was een ruit van een lokaal ingegooid. De inbrekers hadden één laptop uit het klaslokaal gestolen. Zondagavond werd omstreeks 23.30 uur opnieuw alarm geslagen. Er was wederom met een stoeptegel een ruit ingegooid. Er waren opnieuw enkele laptops uit klaslokalen gestolen De politie heeft een aangifte opgenomen. Mensen die iets gezien hebben afgelopen weekend dat verband kan houden met deze inbraken, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 090-8844.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-09-2009 14:14 | © Regio Midden en West Brabant |