Gemeente Dalfsen

Groene Voetstappen Campagne geslaagd!

21-09-2009

In de Week van de Vooruitgang heeft de A. Baron van Dedemschool meegedaan aan de Groene Voetstappen Campagne.

In totaal 42 kinderen zijn een week op de fiets, steppend, skeelerend en lopend naar school gegaan, om hiermee zo veel mogelijk groene voetstappen te verdienen. Voor elke heen- of terugreis kon een groene voetstapsticker in het Groene Voetstappen boekje worden geplakt.

Op vrijdag 18 september zijn de leerlingen van groep 7 en 8 van de A. Baron van Dedemschool met z'n allen op de fiets naar het gemeentehuis gegaan om daar in de raadszaal de verzamelde Groene Voetstappen en klimaattips aan wethouder de Vries te overhandigen. Als echte raadsleden hebben de leerlingen hun klimaattips met de wethouder besproken.

De tips varieerden van lampen en auto's op zonne-energie tot meer windmolens, desnoods in zee, en het recyclen van goederen. Aan het eind van het gesprek met de wethouder hebben de leerlingen het totaal aantal verzamelde voetstappen aan de wethouder overhandigd. In totaal zijn er 248 Groene Voetstappen verzameld.

De Groene Voetstappen en de klimaattips zullen door het Klimaatverbond naar minister Cramer van Milieu worden gestuurd. Zij neemt de tips mee naar de Klimaattop in december in Denemarken.
Wethouder de Vries bekijkt te de tips Wethouder de Vries bekijkt te de tips