Stadsdeel Amsterdam Centrum


Onderhoud Nieuwe Keizersgracht

21 september 2009

Stadsdeel Centrum verricht op dit moment op een gedeelte van de Nieuwe Keizersgracht (even zijde tussen Weesperstraat en Roetersstraat) onderhoud aan trottoir, wegdek en parkeerplaatsen. De werkzaamheden begonnen op 21 september en zullen zo'n negen weken in beslag nemen.

Verschillende zaken worden aangepakt: zo wordt het trottoir iets verbreed zodat dit ook goed begaanbaar wordt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of rollator. Het wegdek zal, samen met de parkeervakken, worden 'gladgetrokken': dat wil zeggen dat opdrukkende boomwortels worden verwijderd. Verder krijgen de woonboten een vrijliggende toegang, de bomen meer ruimte, wordt de laad- en loshaven halverwege de gracht opgeheven en worden de autodateplaatsen tijdelijk verplaatst. Ook zullen de Amsterdammertjes op dit gedeelte van de Nieuwe Keizersgracht worden verwijderd - deze komen niet meer terug. Tot slot krijgen de woonboten vanaf nummer 570 een nieuwe rioolaansluiting van Waternet.

Tijdens het werk wordt het deel van de Nieuwe Keizersgracht vanaf huisnummer 570 overdag afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Tussen Weesperstraat en huisnummer 570 kunt u normaal parkeren.

Obstakels verwijderen

Het stadsdeel verzoekt de woonbootbewoners om alle obstakels en voorwerpen die op of aan de walmuur staan te verwijderen. Dit geldt ook voor eventueel zelf aangelegde groenvoorzieningen en tuintjes. Als blijkt dat aan dit verzoek niet wordt voldaan zal het stadsdeel zelf voor verwijdering zorgdragen. Alle verwijderde objecten zullen worden afgevoerd en vernietigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gebiedsbeheerder openbare ruimte, Chris Seinen, tel. 14 020. Tijdens de uitvoering kunt u met vragen terecht bij de opzichter, Peter Oosterhof (tel. 06 5368 0272).