Gemeente Leidschendam-Voorburg


Week van de Vooruitgang groot succes

In het kader van de landelijke Week van de vooruitgang vonden er verschillende activiteiten binnen gemeente Leidschendam-Voorburg plaats. Het doel van de week was om alternatieve en duurzame mobiliteit te promoten.

Maandag 14 september startte de Week van de Vooruitgang met de Fiets-naar-je-werk-dag.
Zo veel mogelijk medewerkers van de gemeente kwamen op de fiets naar hun werk.

Woensdag 16 september onthulde Wethouder Beimers (Milieu) één van de 3 nieuwe autodeelplaatsen van Greenweels op Rozenboomlaan in Voorburg. Gedeeld Autogebruik berust op de simpele gedachte dat men zonder het bezit van een auto er toch gebruik van kan maken. 'Autodaten' betekent minder parkeerplaatsen en meer groen en speelgelegenheid.

Donderdag 17 september was de Schoolbrengdag. Zoveel mogelijk kinderen gingen lopend of op de fiets naar school. In Leidschendam-Voorburg deden, net als vorig jaar, zeven scholen mee aan deze door Stadsgewest Haaglanden georganiseerde actie. Wethouder Van Baalen (Onderwijs) bezocht openbare basisschool De Parachute en reikte een presentje aan de kinderen uit.

Zaterdag 19 september stond op de Groene Hartmarkt op de Damlaan het thema duurzaamheid centraal. De markt werd goed bezocht. Mensen konden zich laten informeren over rijden op aardgas, OV-fiets, autodelen, electrische fietsen en scooters, tijdreizen, fietskoerier etc. Er werd ook veel gebruik gemaakt van de milieuvriendelijke kunststof schaatsbaan.

Kijk voor meer informatie op: www.lv.nl/milieu