Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 21-09-2009

Politie 'peppert' Bredanaar (22) na aanhouding wegens belediging

BREDA: De politie heeft zondagmiddag haar handen vol gehad aan een 22-jarige Bredanaar die na zijn aanhouding volledig door het lint ging. Ook omstanders gingen zich er hinderlijk mee bemoeien.
Pepperspray werd gebruikt om de verdachte te kunnen arresteren.

Surveillerende agenten zagen de man rond 14.00 uur uit een rijdende auto hangen. Op hem op zijn gedrag te kunnen aanspreken, werd de auto op de Willem van Heesstraat langs de kant gezet. De Bredanaar wilde weglopen, maar werd staande gehouden. Daarbij beledigde hij de agenten diverse malen, zodat ze besloten hem aan te houden. Om zijn identiteit te kunnen vaststellen, liepen zij met hem naar een nabijgelegen woning waar zijn identiteitsbewijs lag. Daar werd de Bredanaar zo agressief dat de agenten genoodzaakt waren de man 'te pepperen'. Hij is op het bureau verhoord en met een dagvaarding heengezonden.

Twee automobilisten raken rijbewijs kwijt na dronken rijden

BREDA: Bij een alcoholcontrole op de Westerhagelaan zijn zondagmiddag tussen 17.00 en 17.30 uur drie automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Twee daarvan raakten hun rijbewijs kwijt, ze bliezen fors meer dan de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Een 52-jarige Bredanaar scoorde 835 ug/l, terwijl een 35-jarige stadgenoot op 600 ug/l uitkwam. Een 53-jarige automobilist uit Breda blies met 240 ug/l net iets boven de limiet, zodat ook hij een bekeuring kreeg.

Bredanaar (29) verdacht van huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 20.15 uur een 29-jarige Bredanaar aangehouden wegens huiselijk geweld. Een oplettende
buurtbewoner zag dat de man zijn vriendin mishandelde in hun
flatwoning in de wijk Kievitsloop. De vrouw verklaarde dat ze meerdere malen is geslagen. De Bredanaar is voor verder onderzoek in
verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 21-09-2009 14:28 | © Regio Midden en West Brabant |