Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 21-09-2009

Scholieren botsen

SLEEUWIJK: Twee scholieren (14 en 16 jaar) kwamen maandagmorgen 21 september met elkaar in botsing op het Kerkeinde in Sleeuwijk. Hierdoor raakten ze allebei gewond.

Beide betrokken reden rond 08.15 uur over het Kerkeinde in de richting van de Merwedebrug. De 16-jarige scooterrijder (uit Werkendam) werd vermoedelijk verblind door de laaghangende zon en zag daardoor de voor hem rijdende fietster te laat. Hij probeerde deze fietster te
ontwijken. Dit lukte echter niet meer en hij raakte haar in de rechter flank. Het 14-jarige meisje uit Sleeuwijk werd daardoor van haar fiets gelanceerd en belandde vervolgens met haar hoofd op het asfalt. De veroorzaker reed de rechterberm in en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Gorinchem vervoerd. Het 14-jarige meisje had hoofdletsel, terwijl de 16-jarige scootterrijder vermoedelijk zijn rechterbeen of enkel gebroken had. Verkeersongevals-analisten van de politie Midden en West Brabant verrichtten ter plaatse een sporenonderzoek. In het
politiebureau werd daarna de betrokken scooter technisch getest. De brommer bleek opgevoerd en was in staat om 63 km/u te rijden, terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan.

Kinderen en wijkagent houden samen verkeerscontrole

DONGEN: Maandag 21 september 2009 hield de Dongense wijkagent Dave Stroot samen met de leerlingen van groep 8 van de Anspachschool een verkeerscontrole. Doelstelling was om de verkeersveiligheid onder de aandacht van zowel de kinderen als weggebruikers te brengen.

Gedurende de dag gaven de kinderen van groep van 8 met hulp van de wijkagent stoptekens aan automobilisten op de Gerardus Majellastraat. De kinderen spraken de bestuurders aan en overhandigden een kaart met daarom een eigen geschreven boodschap. Hun boodschap had natuurlijk betrekking op verkeersveiligheid. De actie werd zeer gewaardeerd door ouders, de school, omwonenden en de gecontroleerde verkeersdeelnemers.

Automobilist opgepakt vanwege bezit wapen en drugs

WAALWIJK: Agenten wilden zondagmiddag 20 september de inzittenden van een personenauto controleren. De automobilist en zijn passagier gedroegen zich om 17.20 uur verdacht op een parkeerterrein aan de Reigerboslaan en gingen er vandoor bij het zien van de politieauto. Even later kon het voertuig aan de kant gezet worden. In de asbak van de auto lagen verse joints te smeulen. Bij controle bleek dat de mannen softdrugs bij zich hadden, terwijl er in de deuropening een honkbalknuppel klaar lag. Het duo werd gearresteerd vanwege
overtreding van de Opiumwet. In het politiebureau kregen de 23-jarige bestuurder en zijn 22-jarige passagier proces-verbaal. Ze zijn allebei afkomstig uit Drunen. Hun wiet werd in beslag genomen. De 23-jarige bestuurder kreeg nog een tweede bekeuring op basis van de Wet Wapens en Munitie. De softdrugs en de honkbalknuppel zijn overigens in beslag genomen.

Brand in schuur

GILZE: Een schuur met daarin een auto en een camper gingen in de nacht van zondag 20 september op maandag 21 september 2009 verloren door brand.

Het vuur werd rond 01.50 uur ontdekt. Twee maanden geleden ging dezelfde schuur ook al in vlammen op, toen vermoedelijk door
kortsluiting. De gedupeerde eigenaar was nog bezig met de herbouw van de houten schuur. De technische recherche gaat nader onderzoek instellen naar de toedracht van deze tweede brand. Voor het gedupeerde echtpaar is stichting Salvage ter plaatse gekomen voor persoonlijke hulpverlening en schadebeperking namens de verzekeringsmaatschappij.

Inbraak kledingzaak

DONGEN: Zondagavond 20 september werd er ingebroken in een kledingzaak op de Hoge Ham. Rond 23.30 uur trad het inbraakalarm van de winkel in werking. Toen de eigenaresse ter plaatse kwam bleek dat er
daadwerkelijk was ingebroken door een slot te forceren. De inbreker was er vandoor gegaan met de inhoud van de kassalade. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een naderonderzoek in. Een van de actiepunten daarin is het houden van een buurtonderzoek.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 21-09-2009 14:10 | © Regio Midden en West Brabant |