Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 21 september 2009

* POLITIE ARRESTEERT INBREKER
GOEDEREEDE - Rond half elf kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een leegstaande woning aan de Spuidijk. De politie ging snel naar de woning toe en arresteerde de verdachte, dankzij getuigen.
Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* VERDACHTEN VERNIELING AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - De politie ging, na een melding dat op de Winston Churchilllaan een abri werd vernield, op zoek naar de verdachten. Op de Zinkweg werd een viertal aangetroffen dat aan het de door de getuige opgegeven signalementen voldeed. Het viertal, 15, 16, 17 en 19 jaar, is gearresteerd en overgebracht naar het

* MAN AANGEHOUDEN NA ONZEDELIJK GEDRAG
MAASSLUIS - Vrijdagavond rond half acht kreeg de politie melding van overlast in een supermarkt aan de Koningshoek. Agenten troffen daar een 42-jarige Portugese man aan. Een 37-jarige vrouw uit Maassluis was daar aan het winkelen met haar 11-jarige dochter. Toen de dochter iets uit de schappen pakte, werd zij door de man bij haar billen gepakt. Toen de moeder iets zei van de aanranding, begon de man te schelden. Het personeel van de supermarkt bemoeide zich ermee en wilde de man buiten de winkel zetten. Tevens belden medewerkers de politie. Bij controle door de agenten bleek dat de verdachte ook nog een openstaande boete had van 60 euro. De dronken man is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN VAN FIETS GETRAPT; POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben zondagavond een 17-jarige Rotterdammer gearresteerd voor openlijke geweldpleging.Rond half tien zag een politieman op camerabeelden dat een 53-jarige Rotterdammer van zijn fiets werd getrapt toen hij een voetganger passeerde. De politie ging direct naar de Lijnbaan toe om de verdachte te arresteren. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De moeder van de verdachte is op de hoogte gebracht.


* ONDERZOEK NAAR VIERTAL MET BRANDBLUSSER

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar vier jongeren die op enkele locaties in Capelle aan den IJssel met een brandblusser op auto's hebben gespoten. Een oplettende getuige vertelde dat vier jongeren op dinsdagavond rond kwart voor twaalf met een brandblusser poeder hadden gespoten op auto's. Dit was op de Doelen, Nabucco en Stationsplein in Scholevaar Oost. De politie vraagt bestuurders van wie de auto ook is bespoten om contact met de politie op te nemen als ze dit nog niet hebben gedaan. De recherche van district Oost wil ook graag spreken met andere getuigen. De politie onderzoekt de toedracht.


* DRONKEN BESTUURDER AANGEHOUDEN
GOEDEREEDE - Een 43-jarige automobilist uit Ouddorp reed zondagavond op de N57 en verloor ter hoogte van het Ted Jansenplein de macht over het stuur. Hij botste tegen een lantaarnpaal en belandde in de berm aan de andere kant van de weg. De bestuurder en zijn 43-jarige bijrijder uit Zwijndrecht bleven ongedeerd. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn (800 ug/l) en is gearresteerd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS IN
RIDDERKERK - Zondagmiddag rond kwart voor vier heeft de politie een man aangehouden op de Spinozaweg. De 19-jarige man reed vanaf de A16 de A15 op richting Ridderkerk. De agenten hebben de man ongeveer vier kilometer gevolgd. De man is geklokt met een gecorrigeerde snelheid van 188 km/h, waar 100 km/h is toegestaan. De agenten gaven de man een teken tot volgen net voor de afrit Zuidplein. Op de Spinozaweg hebben zij de auto stil gezet. Het rijbewijs van de Rotterdammer is ingevorderd.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een alcoholcontrole gehouden. Dit vond plaats op verschillende plaatsen in Rotterdam-West. Agenten namen 1400 blaastesten af. Dit resulteerde in: bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol (15), blowen achter het stuur (4), 36 gram verdovende middelen aangetroffen (1), een kleine hoeveelheid cocaïne en 7 XTC pillen aangetroffen (1), mensen met een openstaande straf (2) en het niet bij zich dragen van een identiteitsbewijs (1). Eén bestuurder zal verder onderzocht worden in het kader van het Patser-Project.


* POLITIE HOUDT STENENGOOIERS AAN
BERGSCHENHOEK - De politie kreeg zondagmiddag rond kwart voor vier een melding dat jongeren stenen vanaf een viaduct naar het HSL-spoor gooiden. Gewaarschuwde agenten hielden de jongens, in de leeftijd van 14 en 15 jaar, staande op het fietspad van de landscheiding ter hoogte van de Berkelse Poort. De ouders van de jongens zijn gebeld. Zij hebben de politie toestemming gegeven hun kinderen door te sturen naar Halt. De politie onderzoekt de toedracht.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGEN AGENTEN
ROTTERDAM - Agenten zagen zondagavond rond kwart voor negen een man op de Hoofdweg rijden die diverse overtredingen beging. Ze besloten de man aan te spreken. Hij man reageerde erg agressief en vertoonde intimiderend gedrag. Vervolgens schold hij de agenten uit. Om deze reden is de 38-jarige man uit Rotterdam aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten. De politie doet nader onderzoek.


* POLITIE CONTROLEERT IN BOTLEKTUNNEL
ROTTERDAM - Het verbod voor vrachtwagens en autobussen van Noord naar Zuid in de Botlektunnel werd niet goed nageleefd. Om deze reden heeft de politie vanaf zaterdagochtend zeven uur tot zaterdagmiddag drie uur gecontroleerd op het naleven van dit verbod. De politie heeft voor de Noordbuis de vrachtwagens en autobussen van de weg gehaald om deze boven langs de Botlektunnel te sturen. In totaal heeft de politie 12 bekeuringen uitgeschreven waarvan er twee direct betaald moesten worden.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Zondagochtend rond kwart voor zeven hield de politie aan de Gadering een alcoholcontrole. Vier personen moesten blazen. Zij hadden niet te veel gedronken. De controle is voortgezet aan de Aveling om zeven uur. Hier hebben 8 personen geblazen.Een 27-jarige Rotterdam was onder invloed van alcohol. Hij heeft een boete gehad en een rijverbod.