Erasmus Universiteit Rotterdam

Internationale studenten maken You Tube-filmpjes over Rotterdam!

Videocompetitie laat Rotterdam door buitenlandse ogen zien

Onder de naam "Tube Your World" vindt op dit moment een videocompetitie plaats.
Alle internationale studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Zij hoeven geen eigen camera en apparatuur te hebben of ervaring met het maken van filmpjes, want alle deelnemers krijgen een kick-off workshop en worden gekoppeld aan studenten Media Design van het Grafisch Lyceum.

De teams kunnen fantastische prijzen winnen, zoals camera's of kaarten voor het IFFR.
Bovendien worden de winnende video's gebruikt voor de online communicatie over de universiteit en de stad Rotterdam. Via allerlei websites en natuurlijk op You Tube zullen de komende tijd dus veel nieuwe filmpjes verschijnen, waarin internationale studenten hun leefwereld, hun studentenleven en hun blik op de stad in beeld gebracht hebben.

De inschrijving voor internationale studenten sloot op 15 september 2009.
De filmpjes worden tussen eind september en medio november gemaakt. 4 december 2009 is het "Oscar-Event" in Your Space, waarbij enkele filmpjes vertoond worden en een deskundige jury deze bespreekt, waarna er een feestelijke prijsuitreiking is. Intussen zijn de online filmpjes overal in Rotterdam en de rest van de wereld te zien.

Tube Your World is een projectmatige samenwerking tussen de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Grafisch Lyceum Rotterdam en Your World.

Zie www.eur.nl/tubeyourworld