Dienstenbond CNV

Nieuws

21 september 2009

Periodiek overleg bij Rabo Vastgoedgroep

Een overleg over heilige huisjes, zwarte en rode cijfers, een nieuwe ondernemingsraad en een canon.

Een nieuwe bestuurder
Ike Wiersinga, een vertrouwd gezicht bij de Rabobank, krijgt binnen CNV Dienstenbond een ander pakket. Tijd voor verandering, en daarbij dus ook tijd voor een nieuwe bestuurder. Ondergetekende stelt zich graag aan u voor. Na drie jaar werkzaam te zijn geweest voor CNV Dienstenbond in de uitzendsector, nu de overstap naar de financiële sector. Leuk, leerzaam en een uitdaging. Ik ga graag voor u aan de slag!

en een nieuwe strategie
De directie vond het belangrijk dat Rabo Vastgoedgroep als nieuw bedrijf een eigen strategie/missie kreeg. Een task force van allerlei mensen binnen het bedrijf heeft deze visie opgesteld en de directie zal dit de komende periode aan alle medewerkers gaan uitleggen. Wat ons betreft een goede actie.

Heilige huisjes
Maar ook "oude" onderwerpen stonden op de agenda, zoals de vakantiewoningen van StichtingBouwfondsMedewerkers. Uw werkgever heeft besloten om deze vakantiehuisjes als arbeidsvoorwaarde voor het personeel te continueren. De medewerkers blijken het toch erg te waarderen en daarom wil de directie nu garanderen dat de verhuur van de woningen voor langere tijd zal worden gehandhaafd. Wel zal nog worden bekeken hoe de precieze vorm van de stichting eruit komt te zien en ook zal nog over de kosten worden gesproken. Dit is voor CNV Dienstenbond met name van belang aangezien de woningen een arbeidsvoorwaarde zijn. Wij zullen het volgende periodieke overleg over de details van de regeling gaan praten.

OR-verkiezingen
De Ondernemingsraad heeft besloten in welke vorm ze verder willen gaan nadat verkiezingen gehouden zijn. De nieuwe vorm zorgt ervoor dat alle bedrijfsonderdelen goed vertegenwoordigd zullen zijn. OR verkiezingen zijn dus aanstaande. CNV Dienstenbond zal u tijdig informeren als het zover is.

Collectieve ziektekostenverzekering
Rabo Vastgoedgroep wil komen tot een collectieve ziektekostenverzekering voor het hele bedrijf. In oktober zal hierover worden besloten. De keuze is tussen IZA en ZKA.

De cijfers
Uw werkgever heeft ons een presentatie gegevens over de cijfers tot nu toe. Gezien het huidige economische tij, geen mooi verhaal, helaas. Hoe de cijfers over 2009 zullen zijn is voor een deel nog afwachten. Maar uw werkgever heeft ons er wel van weten te overtuigen dat zij er alles aan doen om de eindstand zo goed mogelijk te laten zijn. Het gevolg hiervan is ook dat er van het hele bedrijf fikse kostenbesparingen worden gevraagd. De hoop is dat dit zo min mogelijk personeelsreductie tot gevolg heeft. Zodra de budgetten voor 2010 klaar zijn is er meer duidelijkheid. Wij houden een vinger aan de pols.

Inzetbaarheid en telewerken
In de cao zijn twee werkafspraken gemaakt. Met het eerste onderwerp inzetbaarheid is inmiddels een begin gemaakt. De werkgroep, waar ook CNV Dienstenbond onderdeel van uitmaakt, is bijeen geweest. Doel is nu om keuzes te gaan maken en te bepalen met welk onderwerp we stappen willen gaan maken. De werkgroep telewerken zal binnenkort ook aan de slag gaan, zodat we een advies hebben van de werkgroep voor de volgende onderhandelingen.

Cao planning 2010
Tijdens de vergadering zijn afspraken gemaakt over de onderhandelingsdata voor de nieuwe cao. We gaan beginnen in januari 2010, zodat de nieuwe cao op tijd klaar is.
CNV Dienstenbond zal u tijdig om uw ideeën voor de nieuwe cao vragen.

Leden en kaderleden
CNV Dienstenbond is natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe leden. Vindt u de positie van de medewerkers bij Rabo Vastgoedgroep belangrijk en bent u geïnteresseerd in uw arbeidsvoorwaarden? Wordt dan lid van CNV Dienstenbond.

Bent u al lid maar lijkt het u leuk om wat actiever bij bijvoorbeeld de cao onderhandelingen betrokken te zijn, dan bent u misschien wel ons nieuwe kaderlid. Kaderleden zijn de ogen en oren in het bedrijf van de bestuurder.
Er is nog geen bedrijfsledengroep binnen uw bedrijf, maar CNV Dienstenbond zou er graag een willen oprichten, samen met haar leden. Lijkt het u leuk om dit op te zetten? Laat het me weten. Ik vertel u er graag meer over.

Vragen
Zodra er over een van de bovengenoemde onderwerpen nieuws te melden is dan hoort u dit natuurlijk van ons. Aarzel niet om bij vragen en/of opmerkingen contact op te nemen met Sandra Hendriks. U kunt mij bereiken per email: s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch: 023- 5670685.