Politie Brabant-Noord

Woninginbrekers aangehouden

Cuijk, 21-09-2009

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Marterrevier twee mannen (28 jaar uit Delft en 20 jaar uit Den Haag) aangehouden in verband met een gepleegde woninginbraak. Bij de aanhouding van de Hagenaar gebruikte een agent zijn vuurwapen. De verdachte raakte daarbij niet gewond; een schot schampte zijn kleding.

Bewoners van een woning aan de Hazeleger werden rond 02.40 uur wakker van gestommel in hun woning en alarmeerde de politie. Na een onderzoek in de omgeving troffen agenten één van de, inmiddels gevluchte, inbrekers in een auto aan op de Marterrevier. In de auto stonden meerdere goederen, waaronder een laptop en een camera. Deze bleken afkomstig van de inbraak. In de auto lag tevens een televisie, welke na onderzoek afkomstig bleek uit een andere woning in dezelfde straat. Ook daar was ingebroken.

Nadat de eerste verdachte was afgevoerd, zagen politiemensen de tweede verdachte hard wegrennen. Kennelijk had hij zich enige tijd schuilgehouden in de omgeving. Ondanks dat op dat moment door de politie ter aanhouding op hem werd geschoten wist hij in eerste instantie weg te komen. Hij werd echter kort daarna alsnog in de directe omgeving opgepakt. De twee mannen zijn ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld. De technische recherche doet onderzoek in de woningen.