Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 21-09-2009

Politie houdt Tilburger aan na mishandeling

TILBURG - De politie heeft gisteren buiten heterdaad een 19 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 26 augustus jl. op de Beneluxlaan een 20-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De Officier van Justitie verleende haar toestemming voor de aanhouding.

Het slachtoffer, een 20-jarige Tilburger, stond op 26 augustus jl. op de rijbaan van de Beneluxlaan. Rond 09.30 uur passeerde hem een auto met daarin drie personen. Direct daarna stopte het voertuig en één van de inzittenden stapte uit. Tussen het slachtoffer en de verdachte ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte de 20-jarige Tilburger meerdere keren sloeg. Een vrouw die tussenbeiden sprong en de partijen wilde scheiden kreeg een trap van de verdachte waardoor ze een gekneusde heup opliep.

Bewoner traceert inbreker en ontvangt gestolen goederen terug

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 23.00 uur op de Baden Powelllaan een 18-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een inbraak in een woning te hebben gepleegd in het Valeriaanhof. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ontving rond 18.45 uur een melding van een woninginbraak aan het Valeriaanhof. Ter plaatse stelden agenten een onderzoek in. Bij thuiskomst trof de 34-jarige bewoonster een geopende voordeur aan. In het pand bleken diverse goederen weggenomen te zijn. De politie nam een aangifte van inbraak op. Rond 23.00 uur ontvingen agenten wederom een melding vanuit het Valeriaanhof dat de bewoner mogelijk de inbreker getraceerd had. Hij had met de verdachte afgesproken op de Baden Powelllaan. Direct stelde een agent op de Baden Powelllaan een onderzoek in en trof daar onder andere de bewoner, samen met enkele andere mannen. Eén van hen bekende op straat verantwoordelijk te zijn voor de inbraak. De man, een 18-jarige Tilburger is direct
aangehouden. De gestolen goederen konden meteen terug naar de
eigenaar.

Politie schrijft 26 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

OISTERWIJK - Agenten van het politieteam Tilburg Noord-Oisterwijk hebben vrijdag, 18 september jl. tussen 11.00 uur en 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Moergestelseweg. Het passerend verkeerd werd gecontroleerd op onder andere snelheid. De politie schreef in totaal 26 bekeuringen waarvan er 20 voor het overschrijden van de maximale snelheid betrof.

Politie houdt drie automobilisten aan tijdens alcoholcontrole

TILBURG / GOIRLE - De politie heeft gisteren een districtelijke alcoholcontrole ingesteld. Ondersteund door de belastingdienst werden bestuurders op de Goirleseweg, de Primus van Gilsstraat en de
Abcovenseweg gecontroleerd. In totaal nam de politie 590 blaastesten af. Er werden drie aanhoudingen verricht waarbij de hoogste score 525 ug/l aan alcohol betrof. De belastingdienst nam vier motorvoertuigen in beslag en inde voor een totaal bedrag van 7035 Euro.

Twee gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

TILBURG - Bij een eenzijdig verkeersongeval vanmorgen op de
Middeldijkdreef raakten de inzittenden van een personenauto, een 29-jarige Tilburger en een 35-jarige stadsgenoot gewond. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis.

Rond 03.30 uur ontving de politie de melding van een verkeersongeval op de Middeldijkdreef. Ter plaatse troffen agenten de auto op de kop aan. Beide betrokkenen stonden op dat moment met verwondingen naast het voertuig. De 29-jarige bestuurder, die onder invloed van alcohol verkeerde verklaarde in eerste instantie tegenover de politie niet gereden te hebben. Echter tijdens het verhoor bekende hij. Door onbekende oorzaak raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt waarop hij tegen een boom en een lantaarnpaal botste waarop het voertuig over de kop sloeg. Van de man werd in het ziekenhuis bloed afgenomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 21-09-2009 15:17 | © Regio Midden en West Brabant |