VVD


20-9-2009

Amsterdam hypocriet met autovrije zondag op Suikerfeest

De VVD vindt dat Amsterdam met twee maten meet door op de Autovrije zondag, t.b.v. het Suikerfeest gemeentelijke taxi's in te zetten om wantoestanden te voorkomen

De VVD is verbijsterd dat stadsdeel Bos en Lommer in Amsterdam heeft besloten dat er taxi's moeten worden ingezet om problemen te voorkomen met moslims die het suikerfeest vieren en op de afzettingen stuiten in het kader van de autovrije zondag.

VVD-Tweede Kamerlid Paul de Krom: "Eerst veroorzaakt de gemeente zelf een probleem met die zinloze autovrije zondag. Al jaren worden mensen daardoor benadeeld die bijvoorbeeld hun familie willen opzoeken. Dat is echter voor de gemeente nog nooit een argument geweest om die autoloze zondag bij het grofvuil te zetten of mensen taxis aan te bieden op kosten van de belastingbetaler. Maar doordat de autovrije zondag dit jaar samenvalt met het Suikerfeest is het dat opeens wel. Dit riekt naar links voorkeursbeleid en is voor de VVD totaal onacceptabel."

De taxi's die stadsdeel Bos en Lommer inzet zijn vorige week op het laatste moment geregeld om verwachte problemen met automobilisten die Amsterdam in willen vanwege het Suikerfeest te voorkomen. Niet moslims mogen tevens gebruik maken van deze taxi's. De VVD vindt het onwenselijk dat er ad hoc wordt ingespeeld op problemen terwijl andere mensen letterlijk in de kou blijven staan.

VVD-Gemeenteraadslid Robert Flos: "Het geld over de balk smijten aan deze zinloze actie van GroenLinks en PvdA lijkt een hoogtepunt te hebben bereikt nu er ook nog honderden taxiritten bij komen op kosten van de belastingbetaler. De VVD is altijd fel tegen de autovrije dag geweest omdat het leidt tot zeer schrijnende gevallen. Ook vandaag bij de afzetting bij het Olympisch Stadion waar de VVD eerste hulp bij slecht links beleid verleende, waren helaas weer genoeg schrijnende gevallen te betreuren. Laat het debacle met het Suikerfeest voor eens en voor altijd duidelijk maken dat dit de allerlaatste autovrije zondag is geweest en dat we die honderdduizenden euro's die we alleen al in Amsterdam hieraan besteden, gebruiken voor oplossingen waar mensen echt wat aan hebben." Robert Flos zal deze week het Amsterdams college om opheldering vragen over deze gang van zaken.

Zie ook www.vvdamsterdam.nl