Politie Amsterdam-Amstelland

250 POLITIEBIKERS ZORGEN VOOR SPEKTAKEL (21-09-2009)

Politiebikedag 2009 Aanhouding met een slide, het in V-vorm vastzetten van een slapende man op een bankje, de katapultaanhouding en een tijdrit. Deze en nog veel meer activiteiten zaten allemaal in het sportieve programma van de landelijke politie-mountainbikedag 2009 die vrijdag 18 september door heel Amsterdam plaatsvond. 250 politiebikers uit alle Nederlandse politiekorpsen en uit Duitsland, België en Engeland namen onder een stralende zon deel aan het spektakel.

Bobby helm
Ieder jaar is een ander korps organisator en gastheer van de Landelijke mountainbikedag, deze keer had het korps Amsterdam-Amstelland de eer. Een deelneemster uit het Belgische Kapelle en Stabroek vertelt waarom ze meedoet: `Het is een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met bikers uit andere landen. We zien veel van jullie mooie stad, heel wat anders dan het Belgische platteland.' Ze was ingedeeld in een van de zestien groepen die in locaties in Zuidoost, Zuid, Oost en het centrum afreden en daar demonstraties gaven. Amsterdamse bikers fungeerden als buddy en in iedere groep reden een of twee buitenlanders, waaronder tot hilariteit van de vele toeschouwers een Engelse agent met bobbyhelm op.

Politiebikedag 2009 Preventief
Niet alleen de uitstekende organisatie, sportieve prestaties, de stralend zonnige herfstdag en het uitwisselen van ervaringen maakten de mountainbikedag geslaagd. Ad Smit, districtchef Oost, die de dag afsloot en de prijzen uitdeelde, vertelt: `Bij navraag in de meldkamer bleek het op de locaties waar de biketeams waren, opvallend rustig te zijn geweest. Er werd geen enkele verkeersovertreding, straatroof of autokraak gemeld.'


____________________