Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Wijkwandelingen Jeugdkansenzone-dagen

inschrijven voor 9 oktober

Inschrijven voor 9 oktober
Wijkwandelingen Jeugdkansenzone-dagen; Wilt u op een interactieve manier kennis maken met partijen die zich in uw wijk bezig houden met de ontwikkeling van de jeugd? Neem dan deel aan één van de wijkwandelingen. Er zijn 3 verschillende routes waaruit u kunt kiezen: voorzieningen voor (ouders met) kinderen van 0-4 jaar; voorzieningen voor (ouders met) kinderen van 4-12 jaar; voorzieningen voor (ouders met) kinderen van 12 jaar en ouder. Meld u nu aan voor deelname aan één van de wijkwandelingen via Expo Select: info@exposelect.nl tel 010 - 235 35 09. Laat weten met welke route u wilt meewandelen. U hoort vervolgens waar u wordt verwacht en hoe laat.

De jeugd heeft de toekomst: ook in IJsselmonde! De deelgemeente IJsselmonde heeft de jeugd hoog op de agenda staan. We hechten groot belang aan een veilige omgeving voor kinderen om op te groeien tot volwaardige en zelfstandige volwassenen. Samen met onze partners bieden we de jeugd kansen die zij nodig hebben om hun talenten te ontwikkelen via de voorschoolse voorzieningen, (brede) scholen, buitenschoolse opvang, welzijnswerk etc. Daarnaast ondersteunen we ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Binnen deze Jeugdkansenzone (JKZ) worden thuis, school en vrije tijd met elkaar verbonden.

Van 12 t/m 14 oktober 2009 presenteren de partners van JKZ IJsselmonde zich aan u! Elke wijk staat hierbij centraal. Ga mee met een wijkwandeling en/of bezoek een informatiemarkt, leer de instanties en organisaties (beter) kennen, ontdek de voorzieningen, mogelijkheden en activiteiten in uw wijk en geniet van spetterende optredens en demonstraties! De wijkwandelingen en alle activiteiten zijn gratis!

Maandag 12 oktober
Beverwaard
De Jeugdkansenzone-dagen worden in Beverwaard feestelijk geopend. Samen met u geven wij het startschot voor een week waar thuis, school en vrije tijd met elkaar verbonden worden. Maak kennis met de partijen die zich bezig houden met de ontwikkeling van de jeugd. Laat u informeren over de producten en diensten, doe mee met leuke activiteiten en geniet van de spetterende optredens en demonstraties!

Programma
13.00 15.00 uur Wijkwandelingen Beverwaard
15.30 uur Officiële aftrap JKZ-dagen
15.30 18.00 uur Informatiemarkt en Activiteitenprogramma

Informatiemarkt + officiële aftrap
Alle wijkinformatie op één centrale locatie. Bezoek tussen 15.30 en 18.00 uur de informatiemarkt en laat u informeren over de producten en diensten op het gebied van opvoeding en ontwikkeling van de jeugd. Locatie: Trefpunt De Focus, Oude Watering 324.

Activiteitenprogramma
In en rond De Focus (Oude Watering) in Beverwaard is voldoende te beleven voor de jeugd. Ga de uitdaging aan op de sportvelden, kom kijken naar de verschillende optredens en demonstraties en neem deel aan de diverse workshops.

Maandag 12 oktober
Lombardijen
De Jeugdkansenzone-dag Lombardijen: een dag waar thuis, school en vrije tijd met elkaar verbonden worden. Maak kennis met de partijen die zich bezig houden met de ontwikkeling van de jeugd. Laat u informeren over de producten en diensten, doe mee met leuke activiteiten en geniet van de spetterende optredens en demonstraties!

Programma
13.00 15.00 uur Wijkwandelingen Lombardijen
15.30 uur Officiële handeling
15.30 18.00 uur Informatiemarkt en Activiteitenprogramma

Informatiemarkt + officiële handeling
Alle wijkinformatie op één centrale locatie. Bezoek tussen 15.30 en 18.00 uur de informatiemarkt en laat u informeren over de producten en diensten op het gebied van opvoeding en ontwikkeling van de jeugd. Locatie: Speeltuinvereniging Pascal, Pascalweg 12.

Activiteitenprogramma
Op de Krajicek-Playground Pascal (naast speeltuinvereniging Pascal) is voldoende te beleven voor de jeugd. Ga de uitdaging aan op de sportvelden, kom kijken naar de verschillende optredens en demonstraties en neem deel aan de diverse workshops.

Dinsdag 13 oktober
Groot IJsselmonde-Noord
De Jeugdkansenzone-dag Groot IJsselmonde-Noord: een dag waar thuis, school en vrije tijd met elkaar verbonden worden. Maak kennis met de partijen die zich bezig houden met de ontwikkeling van de jeugd. Laat u informeren over de producten en diensten, doe mee met leuke activiteiten en geniet van de spetterende optredens en demonstraties!

Programma
13.00 15.00 uur Wijkwandelingen Groot IJsselmonde-Noord 15.00 15.30 uur Opening Centrum Jeugd en Gezin (Groene tuin 265) 15.30 18.00 uur Informatiemarkt en Activiteitenprogramma

Informatiemarkt
Alle wijkinformatie op één centrale locatie. Bezoek tussen 15.30 en 18.00 uur de informatiemarkt en laat u informeren over de producten en diensten op het gebied opvoeden en de ontwikkeling van de jeugd. Locatie: Informatiecentrum Hollands tuin, Hollands tuin 85.

Activiteitenprogramma
Rondom de Hollands tuin is voldoende te beleven voor de jeugd. Ga de uitdaging aan op de sportvelden, kom kijken naar de verschillende optredens en demonstraties en neem deel aan de diverse workshops.

Woensdag 14 oktober
Groot IJsselmonde-Zuid
De Jeugdkansenzone-dag Groot IJsselmonde-Zuid: een dag waar thuis, school en vrije tijd met elkaar verbonden worden. Maak kennis met de partijen die zich bezig houden met de ontwikkeling van de jeugd. Laat u informeren over de producten en diensten, doe mee met leuke activiteiten en geniet van de spetterende optredens en demonstraties!

Programma
10.00 12.00 uur Wijkwandelingen Groot IJsselmonde-Zuid 14.00 17.30 uur Informatiemarkt en Activiteitenprogramma 17.30 uur Afsluiting JKZ-dagen

Informatiemarkt + afsluiting
Alle wijkinformatie op één centrale locatie. Bezoek tussen 14.00 en 17.30 uur de informatiemarkt en laat u informeren over de producten en diensten op het gebied van thuis, school en vrije tijd. Locatie: OBS De Kubus, Heindijk 20.

Activiteitenprogramma
In en rondom OBS De Kubus aan de Heindijk is voldoende te beleven voor de jeugd. Ga de uitdaging aan op de pleinen, kom kijken naar de verschillende optredens en neem deel aan de diverse workshops.