Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 21 september

Alkmaar, 21-09-2009 o 15.15 uur

Zes jongeren als verdachte aangehouden

Den Helder, maandag 20 september 2009.

Gisteravond rond 15.40 uur ging het inbraakalarm af van een leegstaande pand aan het Koningsplein 1 te Den Helder. De politie trof er zes jongemannen die volgens eigen zeggen bezig zouden zijn het pand te kraken. Ze zijn als verdachte van vernieling en geweldpleging tegen goederen aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Het pand was voorheen in gebruik bij de jeugdhulpverlening Triton. Het is nu eigendom van de Woningstichting Den Helder maar staat al geruime tijd leeg in afwachting van een nieuwe bestemming. Officieel is nog onbekend hoe lang het pand leeg staat, de eigenaar dient nog gehoord te worden.

Er waren vier mannen uit Den Helder en twee uit Haarlem bij de actie betrokken van 23, 22, 20 en 21 jaar oud. Na een kort onderzoek en verhoor werden vijf van de zes jongemannen zondagavond al heengezonden. De zesde verdachte, een 20-jarige man uit Haarlem, gaf zijn identiteit niet prijs aan de politie. Om deze vast te kunnen stellen werd hij voor de nacht in verzekering gesteld. Nadat zijn identiteit bekend was geworden is hij maandagmiddag heengezonden.

De verdachten hebben via de lokale media bezwaren geuit tegen hun aanhouding omdat ze op een legale wijze het pand gekraakt zouden hebben. Er wordt een dossier tegen hen opgemaakt en daarna beslist justitie of ze al dan niet worden vervolgd.

Handgemeen over verplaatsen boot

Andijk, zondag 20 september 2009.

Rond 16.00 uur heeft er op de Nieuwe Jachthaven een schermutseling plaatsgevonden tussen de 35-jarige havenmeester en een 55-jarige schipper uit Andijk. De havenmeester had een boot die de schipper in beheer had tegen zijn zin verplaatst. Ze kregen hier een meningsverschil over dat uitliep op een handgemeen waarbij de schipper de havenmeester in zijn gezicht sloeg. Hij liep hierdoor een dikke en gescheurde lip op en toen hij viel kneusde hij de vingers van zijn hand. De schipper is door agenten aangehouden. Er is een proces-verbaal wegens mishandeling tegen hem opgemaakt waarna hij in de loop van de avond is heengezonden.

Automobilist betrapt op rijden zonder rijbewijs

Hoorn, zondag 20 september 2009.

Rond 12.00 uur zag een agent een hem bekende 29-jarige man uit Hoorn in zijn auto rijden als een bezetene. Het was de agent bekend dat de automobilist niet beschikt over een rijbewijs en dat hij daar nog 14 dagen hechtenis voor moet uitzitten.

Toen hij de achtervolging op de man wilde inzetten had hij zijn auto verlaten op de Boogschutter. Korte tijd later trof hij de bestuurder te voet elders in de wijk. Hij werd aangehouden en tegen hem werd een proces-verbaal opgemaakt.

Beginnende bestuurders moeten rijbewijs inleveren

Dirkshorn, zondag 20 september 2009.

Rond 20.45 uur werd op de Provincialeweg N245 richting Alkmaar een 20-jarige automobilist uit Winkel aangehouden omdat hij dicht op zijn voorganger reed. De man bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben en blies aan het bureau ruim viereneenhalf maal de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder: 415 ug/l (tot 90 toegestaan). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Dat is een standaardprocedure vanaf 350 ug/l bij beginnend bestuurders.

Wervershoof, maandag 21 september 2009.

Een 22-jarige automobilist uit Oostwoud wiel bij agenten op omdat hij met een hoge snelheid over de Parallelweg reed. Nadat hij was staande gehouden bleek hij teveel gedronken te hebben . Aan het bureau blies hij als beginnend bestuurder 555 ug/l (tot 90 toegestaan). Ook hij moest zijn roze kaartje inleveren.

Koerier overvallen (tevens homepagebericht)

Alkmaar, zondag 20 september 2009.

Rond 20.50 uur werd op de Melis Stokelaan een 17-jarige koerier van een fastfoodbedrijf overvallen en beroofd van zijn geld en GSM door drie onbekend gebleven mannen met een bivakmuts.

De koerier wilde een bestelling gaan afleveren en had zijn bromfiets voor een portiek gezet. Op dat moment kwamen er drie mannen op hem af vanaf het bruggetje naar de Pieter Langendijkstraat. Eén van hen bedreigde hem met een mes en eiste van hem dat hij zijn geld en zijn mobiele telefoon zou afgeven. Nadat hij zijn geld en GSM had overhandigd renden de mannen weg in de richting waar ze vandaan kwamen. Het gaat om drie mannen in de leeftijd van 17 tot 25 jaar oud met een normaal postuur en een lengte van tussen de 1,75 en 1,85 meter. Ze droegen alleen donkere kleding. Eén van hen droeg witte sportschoenen van het merk Nike. Ze hadden een alle drie een zwarte bivakmuts op en desondanks was te zien dat één van hen in ieder geval blank was.

Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Alkmaar via 0900-8844.

Paardenkar omgeslagen

Wieringerwerf, zondag 20 september 2009.

Rond 14.30 uur heeft er een ongeval met een paardenkar plaatsgevonden in het Dijkgatbos waarbij vier personen gewond raakten.

De vier zaten op de paardenkar en menden twee paarden die ervoor stonden. Toen de kar over een boomstronk in het bos reed kantelde deze en sloeg om. Op de kar zaten een 53-jarige man uit Winkel, zijn 50-jarige vrouw, een 45-jarige broer van zijn vrouw uit Nieuwe Niedorp en zijn 44-jarige schoonzus. De 53-jarige man raakte samen met zijn 44-jarige schoonzus licht gewond en zij brachten de kar met de paarden naar een parkeerplaats waar ze ter plaatse werden onderzocht door ambulancepersoneel. De 50-jarige vrouw uit Winkel en haar 45-jarige broer uit Nieuwe Niedorp bleven gewond in het bos achter en werden later per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Zij waren respectievelijk gewond aan hun enkel en heup.