Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp breidt aanbod voor middelgrote bedrijven uit met FAS2000-serie

Schiphol-Rijk, 21 september 2009 - NetApp versterkt zijn aanbod voor middelgrote bedrijven met de introductie van de nieuwe FAS2000-serie. Het nieuwe storage-systeem FAS2040 biedt klanten verbeterde prestaties en meer capaciteit om Microsoft® Windows®-consolidatie en -virtualisatie workloads beter te beheren. Daarnaast maakt NetApp bekend dat het bedrijf een significante prijsverlaging heeft doorgevoerd op de FAS2020-systemen en bijbehorende software.

NetApp startte in mei 2008 met een initiatief speciaal gericht op resellers in het MKB-segment en introduceerde het Silver Partner-programma. De afgelopen 1,5 jaar heeft NetApp 1.500 Silver-partners geautoriseerd die de FAS2000-serie verkopen.

FAS2000 maakt het eenvoudiger om zaken te doen met NetApp Om het partners gemakkelijker te maken om de FAS2000-productlijn te verkopen, heeft NetApp het aantal configuraties gereduceerd en een eenvoudiger orderproces gecreëerd. Deze gestroomlijnde benadering biedt distributeurs en VAR's de mogelijkheid om hun operationele efficiëntie te verbeteren en meer omzet te genereren zonder onnodige administratielast. Deze strategie, gecombineerd met FAS2020's verbeterde protocolondersteuning, uitgebreide functionaliteit en scherpe prijs, zorgt ervoor dat partners de oplossing aan een nog breder klantportfolio kunnen verkopen.

"Met de FAS2020 beschikken we over een storage-systeem dat echt aansluit op de behoeften van klanten met een kleinere IT-organisatie," zegt Henry Verdriet van Micral Automatisering BV. "Met de nieuwste verbeteringen aan de FAS2020, vanuit prijs-, product-, en orderperspectief, verwachten wij een flinke verkoopgroei. Wat ons betreft geeft NetApp hiermee aan hoe belangrijk zij het kanaal vinden en versterken zij hun positie in de markt."

"Middelgrote klanten kunnen nu ook over een toonaangevende storage-oplossing beschikken die een set aan nieuwe mogelijkheden biedt voor het omgaan met veeleisende Microsoft Windows-consolidatie en -virtualistie workloads," zegt Theo van Teylingen, Country Director Benelux van NetApp. "Daarnaast bieden het vereenvoudigde orderproces en de zeer scherpe prijs onze channelpartners, die een belangrijke rol spelen in het succes van NetApp, een competitief product om aan hun klanten te verkopen."

Verbeteringen aan de FAS2000-serie
De FAS2040 is onderdeel van NetApp's bekroonde FAS2000-productlijn. Door de unified storage-architectuur en storage-efficiëntietechnologieën biedt de FAS2040 klanten een verdubbeling van de prestaties, vergeleken met bestaande FAS2000-systemen. Daarnaast neemt de storage-capaciteit tot wel 30% toe. Hierdoor is de FAS2040 uitermate geschikt voor Microsoft Windows-consolidatie en -gevirtualiseerde omgevingen.

Met een prijs die begint bij 6.400 euro, biedt de FAS2020 kleinere prijsbewuste IT-organisaties een eenvoudige, goed geïntegreerde oplossing die de bekende NetApp-functionaliteit biedt tegen een lage prijs. De FAS2020 biedt multiprotocol- ondersteuning inclusief CIFS en NFS, voor meer flexibiliteit zonder extra kosten. Deze uitbreiding maakt de FAS2020 een aantrekkelijke storage-oplossing voor middelgrote bedrijven en maakt eenvoudige en flexibele storage bereikbaar voor een bredere groep klanten.