Gemeente Enschede

Boomverkiezing in volle gang

Inmiddels zijn er éénentwintig bomen aangemeld en wordt er volop gestemd op deze aangemelde bomen. Drie moeraseiken, een kastanje en een mammoetboom staan op dit moment in de top drie en strijden om de eerste plaats. Maar alles kan nog veranderen! De boomverkiezing is nog niet afgelopen. Iedereen kan nog stemmen of bomen aanmelden op www.boomverkiezing.nl. De actie loopt nog tot 9 oktober.

Top drie
In de huidige top drie staan drie moeraseiken in de Laares op de eerste plaats. Op de voet gevolgd door een natuurlijk uitgegroeide kastanje aan de Deurningerstraat en de oudste mammoetboom van Twente in het Ledeboerpark. De reden waarom een boom de X-factor verdiend is vaak persoonlijk. Op de site www.boomverkiezing.nl (actuele verkiezingen: Enschede) kunnen stemmers laten weten waarom ze op een bepaalde boom stemmen. De reacties zijn divers, de één vindt een boom gewoon mooi de ander heeft er vroeger onder gespeeld en weer iemand anders is in de buurt van een boom geboren. Allemaal redenen om op een bepaalde boom te stemmen. De wedstrijd is nog niet beslist! Door te stemmen bepaalt de inwoner uiteindelijk welke boom (of bomen) in Enschede de X-factor hebben. Tot en met 9 oktober kan er dus nog van alles veranderen.

Rondleiding langs bijzondere bomen in West
Naast de boomverkiezing ontstaan er ook initiatieven die iets met bomen te maken hebben. Zo wordt er op 2 oktober, door de wijkbeheerders van Stadsdeelbeheer West, een bijzondere gratis rondleiding door het stadsdeel gegeven. Deze wandeling leidt door het prachtige in 2008 aangelegde Zweringbeekpark en langs bijzondere bomen in het stadsdeel. De wijkbeheerder vertelt over bomen en het groen en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. De rondleiding start met koffiedrinken om 14.00 uur in speeltuin Boswinkel. Om 16.00 uur ontvangen de deelnemers bij de afsluiting van de rondleiding "een leuke groene verrassing". Aan deze wandeling kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Iedereen kan zich opgeven voor de rondleiding door een mail met uw naam en telefoonnummer te sturen naar stadsdeelbeheerwest@enschede.nl Vermeld hierbij dat het om de rondleiding gaat.

Wat is de boomverkiezing?
De boomverkiezing is een landelijk initiatief van de bomenstichting en wordt in Enschede georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de Stichting Natuur- en Milieuraad Enschede. De boomverkiezing in Enschede loopt nog tot en met 9 oktober 2009. Iedereen kan tot die tijd stemmen of bomen aandragen. Het stemmen op of aandragen van bomen is erg leuk en gemakkelijk. Meer informatie vindt u op de site www.boomverkiezing.nl

Geplaatst: 21 september 2009.

21 september 2009