Gemeente Stadskanaal

Op donderdag 17 september 2009 werd door diverse partijen het convenant getekend waarmee het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) wordt verkregen.

Verhoogd veiligheidsgevoel

Ook het bedrijfsleven in Nederland is slachtoffer van criminaliteit. Op bedrijventerreinen gaat het vooral om diefstal, brandstichting en vernieling. Individuele beveiliging is niet altijd toereikend. Daarom kiezen steeds meer ondernemers ervoor de handen ineen te slaan. Zij delen gezamenlijk de zorg voor cameratoezicht, surveillance, openbare verlichting en brandveiligheid. Dit alles leidt tot een verlaging van de criminaliteit en een verhoogd veiligheidsgevoel. Het rendement wordt nog hoger, wanneer ook gemeente, politie en brandweer hun steentje bijdragen. Deze samenwerking vormt de basis van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) met als doel: een veilig bedrijventerrein.

Keurmerk als doel

In Stadskanaal hebben de Stichting Parkmanagement Stadskanaal, de gemeente Stadskanaal, de politie, de brandweer, MKB-Noord en het Platform Criminaliteitsbeheersing Groningen zich ten doel gesteld het keurmerk te verkrijgen voor het Bedrijvenpark Stadskanaal en het Bedrijventerrein Dideldom. Het resultaat zal moeten zijn: een betere veiligheidsbeleving van de ondernemer en de bezoekers aan de terreinen, een reductie van de verzekeringspremies, minder schade, een veiligere omgeving om te werken, een eigen alarmcentrale en surveillance.

* 21 september 2009