Politie Kennemerland

Openstaande boetes

Haarlem, 21-09-2009

Openstaande boetes

HAARLEM, 21 september De politie heeft afgelopen week vijf wanbetalers opgespoord, die een reeks van bekeuringen hadden openstaan. Op 21 september werd in de avonduren een Haarlemmer ingesloten die een bedrag van ong. 3.200,-- aan boetes had openstaan. De man zit nog vast. Na betaling van dit bedrag zal de man in vrijheid worden gesteld. De overige vier Haarlemmers moesten in totaal voor een bedrag van 4.750,-- betalen aan openstaande boetes. Een van de wanbetalers deed net of hij niet thuis was en gaf niet thuis voor de politie. Zijn auto werd vervolgens buiten gebruik gesteld. Een andere Haarlemmer had begrepen van zijn familie dat de politie naar hem op zoek was en hij meldde zich zelf bij het politiebureau mèt het totaalbedrag van zijn openstaande boetes.

Politie Kennemerland heeft een team van vier politiemensen samengesteld die zich o.a. gaan bezighouden met het innen van openstaande bekeuringen in de regio Kennemerland. Het team rechercheert op de wanbetalers in de regio en gaat persoonsgericht te werk. Het team is deze week gestart met de grootste notoire wanbetalers op te sporen.

Het team maakt hierbij gebruik van o.a. de ANPR als extra opsporingsmiddel, om de pakkans te vergroten (ANPR = automatic numberplate recognition. Deze kenteken-lezende apparaten hebben een computerbestand dat gevuld is met kentekens die gekoppeld zijn aan o.a. openstaande boetes, gestolen voertuigen, notoire drankrijders, signaleringen en katvangers). Deze ANPR wordt o.a. ingezet bij diverse verkeerscontroles in de regio Kennemerland.