Gemeente Hoorn

Hoorn vraagt inwoners naar mening over gemeente

Deze week ontvangen 1.200 inwoners van Hoorn een vragenlijst van Waarstaatjegemeente.nl. Zij krijgen een reeks vragen voorgelegd over wat zij van hun gemeente vinden. Daarnaast wordt ook aan bezoekers van het stadhuis gevraagd naar hun oordeel over de dienstverlening. Tot 9 oktober hebben de mensen de tijd om de vragenlijst in te vullen.

In de vragenlijst wordt onder andere gevraagd naar hoe mensen denken over: hun woonomgeving, het gemeentebestuur, gemeentelijke regels en de gemeentelijke dienstverlening. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om te weten hoe de inwoners tegen hun gemeente aankijken. Op basis van de resultaten kan de gemeente Hoorn verbeteringen doorvoeren.

Vergelijking
In 2007 is dit onderzoek ook uitgevoerd, toen onder de naam Staat van de gemeente. Ook in andere gemeenten krijgen inwoners een vragenlijst van Waarstaatjegemeente.nl. In totaal doen 200 gemeenten mee met het onderzoek. Met de resultaten kunnen de prestaties van de gemeenten onderling en met voorgaande jaren vergeleken worden.

Resultaten
De resultaten van het onderzoek zijn in april 2010 bekend. Vanaf dan zijn op de website www.waarstaatjegemeente.nl de resultaten te zien. Het gemeentebestuur van Hoorn hoopt dat veel inwoners aan het onderzoek meedoen, zodat het een zo representatief mogelijk beeld oplevert. Hierdoor kan de gemeente de dienstverlening nog verder verbeteren.

Wie meer over het onderzoek in het algemeen wil weten, kan een kijkje nemen op www.waarstaatjegemeente.nl.{bookmark} Op deze website zijn rapporten van voorgaande onderzoeken te raadplegen. Laatste wijziging van deze pagina: 21 september 2009