BOVAG

21-09-2009
Finalisten Autoverhuurbedrijf van het Jaar bekend

Een driekoppige vakjury heeft drie finalisten aangewezen in de verkiezing Autoverhuurder van het Jaar. Automobielbedrijf Martin Schilder BV uit Alkmaar, Autoverhuur Bultman uit Apeldoorn en MultiRent Autoverhuurbedrijven uit Leiden zijn de drie BOVAG-verhuurbedrijven die op 7 oktober om de titel strijden.

Een stemming door verhuurklanten leverde eerder de tien halve finalisten op. Zij werden verkozen uit zon 650 deelnemende BOVAG-verhuurbedrijven. De tien genomineerden zijn bezocht door een mystery-shopper, die zijn bevindingen bij elk van de verhuurbedrijven uitgebreid aan de jury rapporteerde. Op basis hiervan selecteerde de vakjury de drie finalisten. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van BOVAG Autoverhuurbedrijven op 7 oktober.

Plezierig
De mystery-shopper lette onder andere op de uitstraling van het verhuurbedrijf, de service-gerichtheid van de medewerkers en de staat van de huurauto. Bij alle genomineerden was dat dik in orde, maar bij de drie finalisten was duidelijk dat de medewerkers en het management op een aantal gebieden net een tandje harder liepen. De medewerkers stonden met net iets meer gevoel en oog voor detail klanten te woord en behandelden de huurautos met net even wat extra zorg. Robert van Almkerk, manager BOVAG Verhuurbedrijven: Met net dat beetje extra aandacht en inspanning kun je als bedrijf excelleren. In je markt en in een verkiezing als deze. Een auto huren is hier een plezierige ervaring, zo staat te lezen in het juryverslag van een van de bezoeken. Dat zegt genoeg.

Trots
Van Almkerk is verrast door het succes van de verkiezing. We zijn trots dat de verkiezing, die we dit jaar voor het eerst houden, zon groot succes is. Klanten stemden in groten getale op hun favoriete autoverhuurbedrijf. Het bewijst dat autoverhuur leeft in Nederland en steeds meer consumenten kiezen voor een huurauto als volwaardig alternatief voor een eigen auto. Bovendien geeft de verkiezing de deelnemende verhuurbedrijven een impuls om hun dienstverlening nog eens extra onder de loep te nemen. Als autoverhuurder moet je de klant optimale service bieden, alleen dan komt hij bij je terug. Datum: 21-09-2009