Politie Haaglanden

Overvallers tankstation in hechtenis

Recherche-onderzoek leidt naar indentiteit en aanhoudingen verdachten

Pijnacker-Nootdorp, 21-09-2009 o De recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp hield vrijdag 18 september twee Hagenaars (beide 17 jaar) aan op verdenking van het plegen van een overval.

Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewapende overval op het tankstation Texaco aan de Molenweg op donderdag 10 september om 16.00 uur

Twee daders maakten onder bedreiging van een wapen een geldbedrag buit. Het duo ging er na de overval lopend ervandoor. Direct na de overval startte de politie een groot onderzoek en werd o.a. een SMS-Alert verzonden. Ook hield de polite een buurt- en passantenonderzoek.

Uit dit rechercheonderzoek en aan de hand van afgelegde verklaringen van getuigen kon de politie vrijdag 18 september in de loop van de dag beide verdachten in Den Haag aanhouden. De rechercheurs vonden ook een vuurwapen. Onderzocht wordt of het wapen ook bij de overval op het tanksation is gebruikt.

Voorgeleiding
De twee Hagenaars zijn maandag 21 september voorgeleid bij de rechter-commissaris die de hechtenis van het duo met 14 dagen verlengde.