Gemeente Alphen aan den Rijn

SWA- medewerkers verzorgen catering ambtenaren

Vandaag start Sociale Werkvoorziening Alphen aan den Rijn, beter bekend als SWA, als cateraar in het stadhuis van Alphen aan den Rijn. Wethouder Paul Schings gaf officieel het startsein met een feestelijk tintje. De gemeente maakt daarmee een volgende stap om mensen met een beperking verder te brengen in de maatschappij.

Op 9 september ondertekenden Gemeente Alphen aan den Rijn en SWA het contract. SWA krijgt met dit contract het alleenrecht, omdat zij de belangrijke maatschappelijke rol vervult bij de uitvoering van de wet sociale werkvoorziening en het stimuleren van arbeidsintegratie. Het aflopen van het contract met de vorige cateringorganisatie was aanleiding en een natuurlijk moment om de invulling van de cateringactiviteiten te herzien, vertelt wethouder Paul Schings (dienstverlening). Ervaring uit de markt en het leveren van kwaliteit was genoeg reden om met SWA de samenwerking aan te gaan. Bovendien hebben we al positieve ervaringen met de medewerkers van koffiecorner De Hal, in de centrale hal van het stadhuis. Ook wethouder Robert Blom (werk en bijstand) vindt het een goede keuze. Zeker in deze moeilijke economische tijd, ben ik verheugd dat we als gemeente juist die mensen met een moeilijke arbeidspositie de mogelijkheid bieden voor een leuke baan.

SWA neemt personeel over
Het is bij cateringorganisaties gebruikelijk dat de nieuwe contractant de zittende medewerkers meeneemt. Afgesproken is dat SWA een aantal medewerkers overneemt. Ik ben blij dat we samen met SWA hieruit zijn gekomen, legt Schings uit, Dat we afscheid nemen van een cateringorganisatie zegt niets over de kwaliteit van de medewerkers die jarenlang met veel plezier en betrokkenheid ons van koffie en lunches hebben voorzien. Het contract geldt eerst voor een periode van één jaar.

Het creëren van werkgelegenheid voor sw-geïndiceerden past binnen het beleid van Gemeente Alphen aan den Rijn. Mensen met een beperking of mensen die al een tijd uit het arbeidsproces zijn geweest krijgen op deze manier een kans om aan het reguliere arbeidsproces deel te nemen. Een neveneffect is dat SWA zich verder professionaliseert en kan groeien naar een betere concurrentiepositie in de markt. Gemeente Alphen aan den Rijn werkt op gebied van schoonmaak, groenonderhoud en straatreiniging al samen met SWA-medewerkers.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen