Gemeente Alphen aan den Rijn

Huurders Plein 1 in Zwammerdam tijdelijk elders gehuisvest

Afgelopen maandag bleek bij verbouwingswerkzaamheden dat er asbest in het pand aan Plein 1 in Zwammerdam aanwezig is. De huisartsenpraktijk Vitea, de praktijk voor fysiotherapie Van den Berg en Stichting DeLimes worden tijdelijk elders gehuisvest.

De gemeente doet haar uiterste best deze zorgverleners en DeLimes zo spoedig mogelijk en binnen redelijke afstand passende, vervangende huisvesting te kunnen bieden. De zorg is en blijft bereikbaar op de bekende telefoonnummers. Zodra de vervangende locaties bekend zijn, zullen zij hun cliënten hierover informeren. Er is geen gevaar geweest voor de gezondheid van de medewerkers of bezoekers van Plein 1.

Asbest werd tot in de jaren tachtig gebruikt in gebouwen als brandwerend materiaal. Asbest wordt gevaarlijk voor de gezondheid wanneer het geschadigd wordt. De aannemer die opdracht en sloopvergunning had om het oude ketelhuis te verwijderen, trof asbest rond die verwarmingsketel aan. De gemeente heeft om alle risicos te vermijden direct na de vondst het pand afgesloten. Uitgebreid onderzoek wijst uit dat er geen asbestvezels in de lucht rondzweven. Momenteel wordt een saneringsplan opgesteld door een gespecialiseerd laboratorium. Alle werkzaamheden om het materiaal te verwijderen zullen enige maanden in beslag nemen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen