Gemeente Halderberge


"De burgemeester en zijn (stad)huis"

PERSBERICHT
`De Burgemeester en zijn (stad)huis'
Halderberge tweede West Brabantse gemeente die aan dit project mee doet!

Het Centrum Beeldende Kunst en Vormgeving West-Brabant vervolgt haar nieuwste kunsteducatieproject in Halderberge `De Burgemeester en zijn (stad)huis'.

Naar aanleiding van de cultuurmaand Halderberge en in samenwerking met Marktplaats gaat dit project in september van start. Leerlingen van groep 8 van basisschool De Regenboog en De Schakel gaan samen met drie kunstenaars Patricia Valkenburg, Wil Ruis en Hanneke Weigel onderzoeken wat voor hen een burgemeester en een stadhuis nu eigenlijk betekent. Hiervoor doen zij een onderzoek over het stadhuis en de burgemeester. Zo komen zij op een ongedwongen wijze in aanraking met de manier waarop hun woonplaats wordt bestuurd en dragen zij hun eigen `culturele' steentje bij. Zo maken zij ook via e-mail kennis met de raadsleden en leren meer over het reilen en zeilen van een stadhuis door bijvoorbeeld deel te nemen aan een speciaal debat of de burgemeester uit te nodigen in de klas. Zij zullen hun ideeën hierover laten zien in eigen `kunstwerken' die onder begeleiding van de kunstenaars worden gemaakt. Dit kunnen tekeningen of schilderijen zijn maar ook beelden, sculpturen, teksten en foto's. Er zijn geen beperkingen gesteld aan hun expressie. In het stadhuis wordt dit allemaal geëxposeerd samen met werken van de kunstenaars zelf. De expositie wordt met CBKWB en de kunstenaars ingericht.

Het CBKWB heeft dit project in Steenbergen reeds uitgevoerd. Na de gemeente Halderberge zal dit project verder uitgevoerd worden in Bergen op Zoom, Roosendaal en Rucphen.

De expositie wordt geopend op 02 oktober in het gemeentehuis van Halderberge vanaf 13.30 uur en zal twee weken duren.

Voor meer informatie kijk op www.cbkwestbrabant.nl


---

_EINDE PERSBERICHT