Gemeente Apeldoorn

Persinfo

21-09-2009

Gemeente Apeldoorn steunt Voedselbank Apeldoorn met subsidie

De gemeente Apeldoorn heeft E 14.400 subsidie verstrekt aan de voedselbank Apeldoorn voor de aanschaf van een nieuwe vriescel. Wethouder Paul Blokhuis stelt dinsdag 22 september om 10.00 uur de vriescel symbolisch in gebruik. Dit gebeurt in het pand van de Apeldoornse voedselbank aan Kanaal Noord 147.

Hoewel de gemeente Apeldoorn voor het derde jaar een subsidie verleent aan de voedselbank, staat het college van burgemeester en wethouders op het standpunt dat een voedselbank niet zou moeten bestaan. "De gemeente Apeldoorn werkt voortdurend aan een goed sociaal beleid. Het uitgangspunt is dat elk huishouden zelf genoeg inkomen moet hebben om voedsel te kopen", aldus wethouder Paul Blokhuis. "Met de vele inkomensondersteunende regelingen van de gemeente Apeldoorn ondersteunen we de huishoudens die rond moeten komen met een minimuminkomen. De realiteit is echter dat de voedselbank een onmisbare voorziening is geworden."

Met de subsidie onderkent de gemeente het belang van de Voedselbank. "Ik heb grote bewondering voor de vrijwilligers achter dit initiatief. Daarmee is de voedselbank ook een belangrijke partner bij de uitvoering van ons minimabeleid", aldus Blokhuis. In het afgelopen jaar hebben er meerdere gesprekken met de voedselbank plaatsgevonden om de samenwerking verder te concretiseren.

In 2006 verleende de gemeente Apeldoorn een startsubsidie en in 2007 ontving de voedselbank een donatie voor de aanschaf van een vrachtwagen. In mei van dit jaar subsidieerde de gemeente de nieuwe vriescel, waardoor het voedsel langer houdbaar is.