Den Haag Marketing

PERSBERICHT

21 SEPTEMBER 2009

The Hague Festivals genomineerd voor prestigieuze Amerikaanse awards

DEN HAAG - De Haagse festivalperiode The Hague Festivals is in verschillende categorieën genomineerd voor de prestigieuze Amerikaanse IFEA/Haas & Wilkerson Pinnacle Awards. Aanstaande woensdag 23 september worden de awards uitgereikt tijdens het 54ste congres van de IFEA (International Festivals & Events Association) in Indianapolis Indiana.

De jaarlijkse uitreiking van de Pinnacle Awards is gericht op de marketing en promotie van festivals over de gehele wereld. Meer dan 2000 items worden voor deze wedstrijd ingezonden door festival organisaties. The Hague Festivals dingt met vele verschillende promotionele uitingen mee. Zo is het dagelijkse festivaljournaal op TV West genomineerd in de categorie 'Beste lokale tv-programma'. Mag de festivalkrant, landelijk ingestoken in het AD, meedingen in de categorie 'beste festivalbijlage'. En worden de 'bulletspinners' -artiesten die jongleren met reclameborden- als een zeer innovatief promotie instrument beschouwd in de categorie 'beste vernieuwende promotie'. Dit jaar dingt The Hague Festivals ook mee naar de overall hoofdprijs, de Grand Pinnacle.

Over The Hague Festivals 2009

The Hague Festivals is de Haagse festivalperiode gedurende de maand juni en bundelt bestaande en nieuwe evenementen. Van 12 tot en met 28 juni 2009 zijn talloze evenementen georganiseerd, zoals Festival Classique, Den Haag Sculptuur, ShoppingNight, Veteranendag, Parkpop en dit jaar Roze Zaterdag. The Hague Festivals biedt dus voor ieder wat wils. In 2010 zal The Hague Festivals plaatsvinden van 10 tot en met 27 juni. Opening van de festivalperiode is dan The Hague Jazz.

Meer informatie over The Hague Festivals en de Pinnacle Awards is te vinden op: www.thehaguefestivals.com en www.ifea.com

Note voor redactie,