Politie Zeeland


---


O-3033-2009 Inbraken in Renesse
In drie horecapanden in Renesse is het afgelopen weekeinde ingebroken. De eigenaars of personeelsleden hebben bij de politie aangifte gedaan.
In een bedrijf aan de Zeeanemoonweg werd een deur geforceerd door inbrekers om het pand binnen te komen. Een van de ruimtes werd doorzocht en er werd een geldbedrag van enkele honderden euro's weggenomen. Binnen in het pand werden ook nog vernielingen aangericht. Een schadebedrag is nog niet bekend.
In een horecapand aan de Lange Reke werd eveneens een deur geforceerd. Ook hier werd een geldbedrag buitegemaakt door inbrekers. Ook hier ging het om een bedrag van enkele honderden euro's.
Dan werd een horecapand aan de Laone dit weekend ook bezocht door inbrekers. Ook hier werd een geldbedrag van enkele honderden euro's ontvreemd en ook hier kwam(en) de inbreker(s) het pand binnen door een deur te forceren.
Nog een gebouw aan de Laone werd bezocht, maar daar bleef het bij een inbraakpoging. Hier werd niets ontvreemd. De technische recherche van de Zeeuwse politie heeft sporenonderzoek gedaan.

O-3034-2009 Winkeldief in de HEMA
Door medewerkers van de HEMA in Goes is vanmiddag rond 14.15 uur een winkeldief betrapt.
De dief, een 18-jarig meisje uit de gemeente Reimerswaal, had een douchegordijn meegenomen in haar tas. Zij had dit niet afgerekend en toen zij de alarmpoortjes passeerde gingen alle alarmbellen rinkelen. Het meisje is buiten de winkel aangehouden en overgedragen aan de Zeeuwse politie. Zij is overgebracht naar het politiebureau waar ze is verhoord. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-3035-2009 Getuigen gezocht van aanrijding in Hulst
Vanmiddag rond 15.35 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op het Havenfort in Hulst.
Een 73-jarige voetgangster uit het Belgische Moerbeke-Waas werd aangereden door een witte bestelauto die bestuurd werd door een 24-jarige man uit Hulst. De chauffeur merkte te laat op dat de vrouw overstak. Hierdoor ontstond een aanrijding. De vrouw kwam ten val en liep een open armbreuk op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De 24-jarige man heeft een blaastest moeten doen, maar die wees uit dat hij niet gedronken had. Ook wordt er een technisch onderzoek aan de auto gedaan. De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Hulst, of te bellen met het servicecentrum van de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844.





Politie Zeeland