Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. September

Ministerie van VROM

Van der Laan tekent overeenkomst met Albert Heijn

21-09-2009

Minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie), Albert Heijn-topman Dick Boer, en de Amsterdamse wethouder Freek Ossel (wijkaanpak) hebben maandag afspraken gemaakt over leerwerktrajecten en onderlinge samenwerking in aandachtwijken.

In de overeenkomst staat dat de supermarktketen zich de komende tijd gaat inzetten voor probleemwijken. 'Ik vind het van grote betekenis dat AH jongeren uit de aandachtswijken kansen biedt met bijvoorbeeld een stageplaats of een werkplek in de buurt', aldus de minister vandaag in Amsterdam.

Albert Heijn heeft 43 vestigingen in 25 zogenoemde aandachtswijken. Die gaan de komende tijd kijken hoe ze zich kunnen inzetten voor de buurt. Daarbij valt te denken aan het opknappen van het eigen pand, het inrichten van een plek waar bewoners informatie over de wijk kunnen krijgen of het meehelpen bij buurtactiviteiten.

Het is de bedoeling dat de supermarkten hierbij gaan samenwerken met gemeenten en andere lokale winkeliers. Eind 2010 kijken de minister en AH of de aanpak een succes is en of die moet doorgaan. De afspraken volgen op een proef bij drie Albert Heijn-filialen in Amsterdam-West eerder dit jaar. De betrokken partijen waren daar tevreden over.