Gemeente Hulst


Persbericht - 21.09.2009

Kunstraad Hulst in oprichting

De gemeente Hulst bereidt de oprichting van een Kunstraad voor. Deze raad gaat zich toeleggen op het bedenken en afstemmen van kunstzinnige en culturele evenementen in de gemeente Hulst. Het streven is om Hulst op termijn uit te kunnen roepen tot kunststad.

De Kunstraad heeft verder het ontplooien van initiatieven op het gebied van kunst in haar takenpakket. Ook gaat zij bestaande initiatieven ondersteunen en zorgen voor een goede afstemming. De Kunstraad zal fungeren als vraagbaak voor kunstenaars en desgevraagd advies geven aan het college van burgemeester en wethouders. De raad zal zich inzetten voor zowel professionele als amateurkunst.

Gezocht wordt naar 7 enthousiaste mensen, die zich willen inzetten voor de kunst in Hulst.
Kandidaten dienen in de gemeente Hulst te wonen en minimaal 18 jaar te zijn. Verder moeten zij een vereniging uit het Hulster culturele leven vertegenwoordigen en beschikken over organisatorische kwaliteiten en/of een opleiding cq. ervaring hebben op het gebied van kunst & cultuur.
Er is geen financiële vergoeding verbonden aan het zitting nemen in de Kunstraad. Wel krijgt de raad de beschikking over een budget van 2.000,--.

Kandidaten kunnen zich tot 1 november 2009 melden door het schrijven van een brief aan:
Gemeente Hulst, t.a.v. mvr. S.van de Walle Blanckaert, Postbus 49 4560 AA Hulst.
Graag naam, adres, (kunst)achtergrond en de reden van sollicitatie vermelden.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Cindy van Driessche
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl