Gemeente Cromstrijen


Nieuwe reisdocumenten met vingerafdruk (08-07-2009)

Vanaf 21 september 2009 geven de Nederlandse gemeenten alleen nog maar reisdocumenten (paspoort of Nederlandse identiteitskaart) uit met daarop twee vingerafdrukken. Met deze toevoeging op het zogeheten biometrisch paspoort wil de overheid fraude voorkomen.

Biometrisch paspoort

Het biometrisch paspoort is vanaf 28 augustus 2006 in Nederland geïntroduceerd. Het is niets anders dan een standaard paspoort, uitgebreid met een flinterdunne chip die is aangebracht op een van de pagina's. Deze draadloze chip bevat onder andere alle gegevens die op de houderspagina staan weergegeven, aangevuld met extra niet zichtbare gegevens met persoonsgebonden kenmerken van de houder. Een van deze kenmerken is de vingerafdruk.

Identificatie

De overheid streeft, zeker na de aanslagen van 11 september 2001, naar meer kenmerken op het paspoort. Zo kunnen mensen die op andermans paspoort reizen, worden geïdentificeerd.

Vingerafdrukken afnemen

Alle inwoners van Cromstrijen die na 28 juni 2009 hun reisdocument willen vernieuwen, moeten aan de balie in gemeentehuis twee vingerafdrukken laten afnemen. U bent geen extra kosten kwijt aan het reisdocument met vingerafdrukken.

Vragen?

Met vragen kunt u terecht bij de medewerkers van het Servicecentrum, mevrouw R. van der Staaij of mevrouw A. Pegels-'t Hooft, via telefoonnummer (0186) 656100.