Ingezonden persbericht


Had ik het maar geweten -
Moderne dementiezorg

Praktische tips voor familie, vrienden en verzorgenden

Ruud Dirkse & Caro Petit

In Nederland hebben ruim 200.000 mensen dementie. De meesten van hen wonen thuis en worden verzorgd door familie of vrienden. De zorg voor dementerenden is enorm in beweging; mede omdat het aantal dementerenden de komende jaren door de vergrijzing explosief zal gaan stijgen, en daarmee ook de zorgkosten zullen toenemen. De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) heeft 21 september uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag.

Had ik het maar geweten speelt op de actualiteit in en geeft praktische adviezen en ruim tachtig concrete tips over communicatie, gedrag, omgaan met geheugenproblemen, mentorschap bij medische en financiële kwesties, activiteiten en toepassing van nieuwe technieken. In tegenstelling tot veel andere boeken over dementie is dit een zeer praktisch toepasbaar boek. Het is met name gericht op de thuissituatie, maar biedt ook professionele zorgverleners veel houvast.


* Gebaseerd op de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten omtrent de zorg voor dementerenden
* Herkenbaar helder geschreven met veel praktische adviezen en concrete tips
* Met een voorwoord van Prof. Dr. Philip Scheltens, hoofd Alzheimercentrum van de VU
* Met persoonlijke verhalen van Adelheid Roosen en Gerdi Verbeet
* Gebaseerd op onderzoek, eigen ervaring, praktijk van alledag
* Meer dan 150 foto's
Over de auteurs
Ruud Dirkse is oprichter van zorginnovatiebureau DAZ. Van daaruit is hij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe zorgoplossingen, zowel bij zorginstellingen als bij leveranciers van hulpmiddelen. Ruud Dirkse is ook mededirecteur van PasAan, een bedrijf dat woonoplossingen biedt aan mensen met een zorgvraag, zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Hij publiceert regelmatig in vakbladen en op tv. Caro Petit werkt al ruim vijftien jaar als activiteitenbegeleidster met dementerenden, zowel bij mensen thuis als in verpleeg- en verzorgingshuizen. Ook heeft ze haar dementerende vader thuis verzorgd en weet zij daardoor uit eigen ervaring tegen welke problemen mensen aan lopen.

Aan dit boek is een website gekoppeld: www.hadikhetmaargeweten.nl

Prijs: ¤ 22,50
Verschijningsdatum: 16-10-2009
()

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht