Ingezonden persbericht


Persbericht

2 september 2009

Nacht van de Vrede: Jan Pronk K.O.?

Jan Pronk neemt de stand van zaken op in een korte video. Wat zal hij dit jaar uithalen om een nieuwe generatie vredesvechters te vinden? Kijk op YouTube

De voorzitter van het IKV en voormalig VN-gezant voor Soedan zal op de Nacht van de Vrede op 21 september de nieuwe generatie vredesvechters stevig aan de tand voelen. Wat kunnen zij doen voor mensen die dagelijks te maken hebben met oorlog? Welk maatschappelijk en politiek vuur kunnen zij aanwakkeren?

De Nacht van de Vrede
Deze Nacht in de Odeon in Amsterdam bestaat uit een pittige combinatie van inhoudelijke debatten afgewisseld met bands en dj's, een netwerkcafé en video-art. Op de Nacht vind je muziek van Ziggi en Kraak&Smaak DJ-set, ga je in debat met Defensie-staatssecretaris De Vries, word je geïnspireerd door Jan Pronk, en kun je netwerken met Tofik Dibi en oorlogsjournalist Arnold Karskens. Het gaat over oorlog en vrede in scherpe debatten en interviews. Er is ruimte voor dialoog en discussie tijdens het Suikerfeest met Mohammed Cheppih. Je leert bloggen van digitale vredesactivisten uit het Midden-Oosten. Wil je zelf aan de bak in de wereld van vrede&veiligheid? Ontmoet je toekomstige collega's op een blind date in het netwerkcafé.

De Nacht van de Vrede is hèt event op de door de VN uitgeroepen Internationale Dag van de Vrede en wordt georganiseerd door IKV Pax Christi in samenwerking met omroep LLiNK en NCDO.

Meer informatie:
www.nachtvandevrede.nl
http://twitter.com/NachtvandeVrede
http://nachtvandevrede.hyves.nl

***