Ingezonden persbericht


EIGEN PROGRAMMA VOOR CHRISTIANE AMANPOUR OP CNN

'Amanpour' vanaf 21 september iedere werkdag om 21.00 uur

CNN's internationale sterverslaggeefster Christiane Amanpour krijgt vanaf 21 september haar eigen interviewprogramma, 'Amanpour' op CNN. Het programma duurt een half uur en wordt iedere werkdag om 21.00 uur live vanuit New York uitgezonden. Op vrijdagavond is een compilatie van hoogtepunten van de afgelopen week te zien.

"Ik wil met dit programma doordringen tot het geweten van de wereld. Ik heb zoveel gezien en meegemaakt dat het tijd wordt om er ook daadwerkelijk iets mee te doen," aldus Christiane. "Ik heb geleerd om de feiten te onderzoeken en de waarheid boven tafel te brengen, hoe moeilijk of impopulair dat ook was. Ik wil aan anderen een forum bieden om dit ook te kunnen doen."

Na 26 jaar voor CNN de wereld te hebben rondgereisd zal Christiane aan haar nieuwe rol als gastvrouw van dit dagelijkse programma beginnen. Door de combinatie van haar ervaring, scherpe intelligentie en buitengewone dossierkennis zal dit nieuwe programma het oortouw nemen in de mondiale discussies over dramatische gebeurtenissen die de wereld in zijn greep houden. Iedere aflevering zal gericht zijn op één onderwerp - nieuwswaardig en meestal provocerend - met gasten die de gevestigde orde en wetenschap aan de kaak stellen. 'Amanpour' zal de discussie mobiliseren, het debat aanjagen en veranderingen bewerkstelligen door provocerende interviews en diepgaande analyses.

Amanpour's werk tot nog toe is reeds bekroond met negen News and Documentary Emmys, vier George Foster Peabody Awards, twee George Polk Awards, drie duPont-Columbia Awards, de Courage in Journalism Award, een Edward R. Murrow award, een inaugurele Television Academy Honour en vele andere belangrijke journalistieke prijzen. In 2007 werd Christiane benoemd tot Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) door koningin Elizabeth II voor haar "zeer eminente, innovatieve bijdrage " aan het vakgebied van de journalistiek.

De lancering van Christiane's nieuwe programma maakt onderdeel uit van een compleet nieuwe avondprogrammering op CNN, met onder andere 'International Desk' met Hala Gorani, 'Quest Means Business' met Richard Quest, 'Connect The World' met Becky Anderson en 'BackStory' met Michael Holmes.

'Amanpour' duurt 30 minuten en wordt vanaf maandag 21 september iedere maandag tot en met donderdag om 21.00 uur uitgezonden.

Vrijdag om 21.00 uur een half uur durende compilatie van de voorafgaande week.

Zie ook: http://www.cnn.com/CNNI/Programs/amanpour/


---

Noot voor de redactie (