Gemeente Edam-Volendam

Meer voor de wijk in de Meerwijk Bibliotheek in Edam

De bibliotheekvestiging in Edam aan de Dijkgraaf Poschlaan 8 is na 3 maanden sluiting omgebouwd tot een wijksteunpunt. Het wijksteunpunt krijgt als naam: Meerwijk Bibliotheek. Het heeft behalve een bibliotheekvoorziening ook maatschappelijke functies op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Partners in de ´Meerwijk Bibliotheek´ zijn de Zorgcirkel, WonenPlus, MEE, Mantelzorgondersteuning en wonen/zorg/welzijn adviseur.

De bibliotheek in Edam maakt nu onderdeel uit van het wijksteunpunt en is opnieuw ingericht. Vanaf 21 september is de bibliotheek elke werkdag open van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 14.00 uur. Dat is een uitbreiding van 20 naar 43 uur.

Tijdens de openingtijden zijn er in de ochtend (maandag t/m donderdag) professionals en vrijwilligers aanwezig van de verschillende bovengenoemde organisaties die een inloopspreekuur houden en dan beschikbaar zijn voor vragen. In een aparte ruimte wordt de dagopvang gevestigd. Doordat in de ´Meerwijk Bibliotheek´ verschillende organisaties een plekje krijgen kan de onderlinge samenwerking en afstemming beter gewaarborgd worden.

Voor de inwoners van Edam-Volendam moet de ´Meerwijk Bibliotheek´ een plek worden voor informatie, advies en sociale contacten, naast het uitlenen van boeken en de overige bibliotheek activiteiten. In de avond van 9 november 2009 zal het wijksteunpunt ´Meerwijk Bibliotheek´ officieel worden geopend, gevolgd door een feestelijke week met diverse activiteiten.