Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stadslezing Stem in de Stad en PvdA Haarlem:
21 september: Wouter Bos in Haarlem over 'Crisis en Kansen'

Maandag 21 september is PvdA-leider en minister van financiën Wouter Bos in Haarlem. Hij houdt bij Stem in de Stad een lezing over de economische crisis en welke kansen dat biedt voor Nederland. Deze stadslezing wordt georganiseerd door Stem in de Stad in samenwerking met de PvdA Haarlem. Het begint om 20:00 uur en vindt plaats in de Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 14 in Haarlem.

De lezing maakt deel uit van de serie 'Crisis en Kansen', die Stem in de Stad organiseert in samenwerking met lokale politieke partijen. Met leidende, landelijke politici wordt nagedacht over de oorzaak, de gevolgen en de kansen van de wereldwijde, economische kredietcrisis. Hoe kon het zo fout gaan? Wie wordt er het hardst getroffen? Was het te voorkomen geweest? Geeft deze crisis ook nieuwe kansen - zo ja, welke dan en hoe? Elke gast reageert vanuit de eigen partij-ideologie (of identiteit) op deze crisis. Dat is het doel van deze avonden - niet zozeer de waan van elke dag opnieuw verwoord - maar, dat we (opnieuw) kennis maken met de achtergronden van de diverse politieke partijen.

Na de lezing is er ruimte voor debat. De aftrap voor het debat zal worden gedaan door twee sprekers die in de Haarlemse maatschappij actief zijn. Zij zullen reageren op de lezing van Wouter Bos. Vervolgens is er ook ruimte voor reacties vanuit de zaal.

Later dit jaar zullen ook Agnes Kant (SP) en Pieter van Geel (CDA) een stadslezing houden bij Stem in de Stad.

*** EINDE PERSBERICHT ***


Noot voor redacties