Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bekendmaking VERS TOP 100, editie 2009

Op maandagochtend 21 september wordt om 10.00 uur de nieuwe editie van de Vers Top 100 van Nederland bekend gemaakt. Dit gebeurt tijdens de officiële opening van de beurs Fresh Rotterdam in Ahoy. Voor de verswereld is de Vers Top 100 een mooi ijkpunt om te zien wie de bepalende bedrijven met de meest smaakmakende producten en diensten zijn. Na vorig jaar is het de tweede keer dat deze 'monitor' met de 100 meest innovatieve producten, diensten en bedrijven wordt gepubliceerd.

De Vers Top 100 is opgezet als aanjager en inspiratiebron voor de verssector en als stimulans voor nieuwe kruisbestuivingen. Steeds nadrukkelijker zoeken producenten en verwerkers van versproducten, maar ook andere toeleveranciers, naar nieuwe ontwikkelingen. De Vers Top 100 brengt jaarlijks deze koplopers en prominenten in dit segment in beeld.

Producenten, handelaren, detaillisten en verwerkers van versproducten proberen permanent in te spelen op de sterk veranderende wensen van hun klanten, de consument maar ook professionele afnemers. Zij zoeken nieuwe smaken, kiezen voor gezondheid, luxe of andere eetmomenten. Het is duidelijk dat de consumptie van versproducten daardoor groeit. Mensen willen meer en meer en op elk moment van de dag een snelle, maar liefst ook gezonde maaltijd of snack.

De Vers Top 100, een initiatief van Denhatex Uitgeverij en Stijlmeesters, schetst het beeld van de bedrijven die actief zijn in deze verssector en daarin opvallen door hun initiatieven en innovaties. De lijst met de 100 kandidaten wordt gepubliceerd in een glossy magazine met, naast de lijst, ook achtergrondverhalen en interviews. Evenals vorig jaar is ABN AMRO de hoofdsponsor van de Vers Top 100.

De redactie van de Vers Top 100 heeft een fors aantal bedrijven geselecteerd, maar bedrijven uit de sector konden ook zichzelf aanmelden. Van elke kandidaat is een kort profiel opgesteld op basis waarvan een onafhankelijke, zeer deskundige jury de inzendingen heeft beoordeeld. Zij hanteerde daarbij de criteria innovatief vermogen, ondernemerschap, groeiperspectief, duurzaamheid. Zijn het absoluut de 100 besten? Nee, de Vers Top 100 is geen wetenschap. Het is een mix van feiten en beoordeling van openbare informatie.

Graag nodigen wij u hierbij uit om maandagochtend 21 september bij de bekendmaking van de Vers Top 100 aanwezig te zijn. Ontvangst is om 9.30 uur. Na de bekendmaking kunt u op Fresh Rotterdam het Vers Top 100 paviljoen bezoeken, waar veel kandidaten uit de Vers Top 100 hun innovatie laten zien. Meer informatie vindt u op www.verstop100.nl.

Noot voor redacties

Voor de pers -

Ingezonden persbericht