Gemeente Winterswijk


Veiligheidsmonitor start op 21 september

18 september 2009

Winterswijk - Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die vanaf 21 september in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 2000 inwoners van de gemeente Winterswijk.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit vierjaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. In Winterswijk draagt onderzoeksbureau Intomart GfK zorg voor de uitvoering van dit onderzoek. Deelnemers aan het onderzoek krijgen een brief waarin ze worden uitgenodigd een vragenlijst op het internet in te vullen. Wie liever een schriftelijke vragenlijst gebruikt, krijgt deze desgevraagd thuis gestuurd. Het onderzoek start vanaf 21 september. De resultaten worden in maart 2010 verwacht. Het gemeentebestuur vindt het heel belangrijk dat de burgers die benaderd worden ook de enquête invullen. Alleen bij een hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente/regio.

Informatie
Meer informatie over de veiligheidsmonitor staat op www.veiligheidsmonitor.nl. Voor vragen over het onderzoek in onze gemeente kunt u contact opnemen met Renate Hartman, afdeling Veiligheid Ruimtelijke ordening en Milieu, via telefoonnummer (0543) 543 543.