Prins haalt subsidiebedrag binnen voor innovatief Dieselblend project


EINDHOVEN, 20090921 -- Prins Autogassystemen B.V. heeft van SenterNovem een aanzienlijk subsidiebedrag weten te bemachtigen om haar activiteiten met betrekking tot Dieselblending een extra grote impuls te kunnen geven. Samen met twee grote Aziatische partners, te weten ARAI uit India en CAERI uit China, is Prins erin geslaagd om aanspraak te maken op het subsidiebedrag uit de pot `Internationaal Innoveren'. Dit succes is te danken aan de technische innovatie en enorme potentie welke het Dieselblend systeem in zich heeft.

Dieselblending is een techniek waarbij, voornamelijk bij vrachtwagens en bussen, LPG (autogas) of CNG (aardgas) aan het brandstofmengsel wordt toegevoegd in plaats van diesel. Het grote voordeel hiervan is dat zowel nieuwe als bestaande vrachtwagens een stuk schoner voor het milieu worden en ook nog eens een fors lagere kilometerkostprijs hebben. Dit is natuurlijk een uitstekend resultaat gezien het feit dat deze professionele sector een groot deel van de schadelijke uitstoot veroorzaakt en hiermee ook nog eens grote kostenbesparingen kan realiseren. Daarnaast is het ook mogelijk om met dit systeem het zo genaamde Biogas bij te mengen, maar ook waterstof( Hythane) waardoor er nog grotere milieuvoordelen behaald kunnen worden.

Prins gaat het volledige subsidiebedrag investeren in de verdere ontwikkeling van het Dieselblend systeem. De eerste klanten hebben zich reeds gemeld en E-mission Low, officieel distributeur van het Prins Dieselblend systeem, heeft een aantal vrachtwagens van haar opdrachtgevers inmiddels voorzien van de eerste exemplaren van het Prins Dieselblend systeem. Vanaf het eind van deze maand zal het systeem op grote schaal leverbaar zijn.

Algemeen

Prins Autogassystemen B.V. is gevestigd in Eindhoven en is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van alternatieve brandstofsystemen en wereldwijd de op 2 na grootste fabrikant van alternatieve brandstofsystemen. Prins levert aan OEMs, importeurs en after-market klanten in meer dan 50 landen. Prins is een onderdeel van SHV en heeft een R&D samenwerkingsverband met Keihin Japan, een van de grootste brandstofsysteemleveranciers in de wereld.

De systemen van Prins helpen de autofabrikanten te voldoen aan de meest strikte eisen die gesteld worden aan de uitstoot van gereglementeerde emissies ( o.a. CO2, fijnstof en NOx). Daarnaast zorgt Prins ervoor dat ook andere (nog niet gereglementeerde emissies) gevaarlijk stoffen voor de volksgezondheid sterk ( soms tot wel 100%) gereduceerd worden door het gebruik van geavanceerde LPG en CNG systemen.