Jupiler League genomineeerd voor SponsorRing 2009


BREDA, 20090921 -- De Jupiler League is in de categorie Sport genomineerd voor de SponsorRing 2009, de prestigieuze verkiezing voor het beste sponsorconcept. Sinds 2006 is Jupiler naamgevend sponsor van de Eerste Divisie betaald voetbal in Nederland.

"We zijn enorm trots met deze nominatie", zegt sponsoringmanager René Bergmans van Jupiler. "Jupiler is het snelstgroeiende pilsmerk van Nederland en het naamgevend sponsorschap van de Eerste Divisie heeft enorm bijgedragen aan de groei van het marktaandeel en de naamsbekendheid van Jupiler, zeker buiten de zuidelijke provincies waar het merk eind jaren `90 vanuit België zijn opmars in Nederland begon. Deze nominatie is een erkenning voor het feit dat Jupiler in Nederland in slechts een paar jaar tijd de eerste plaats heeft veroverd voor wat betreft de associatie van biermerken met voetbal".

Partnership
"De kracht van de sponsorcase Jupiler League is dat zowel het team van Jupiler als van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) vanuit een echt partnership werken, waarin we gezamenlijke doelstellingen hebben gedefinieerd", aldus directeur Patrick Brand van CED. "Jupiler helpt ons met hun kennis van marketing, events en activaties om de belevenis rond de Jupiler League naar een hoger plan te tillen zodat de competitie meer media-aandacht krijgt en bezoekers naar de stadions trekt. En voor Jupiler levert dat weer meer exposure en naamsbekendheid op. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van de Gouden Stier verkiezing en het op de kaart zetten van de Jupiler League op vrijdagavond."

Over de SponsorRing
De SponsorRing is dé vakprijs van de sponsorbranche die jaarlijks wordt uitgereikt aan sponsorcases die zich in het voorafgaande jaar duidelijk hebben onderscheiden in effectiviteit, innovatie en creativiteit. In 2009 worden de SponsorRingen op dinsdag 17 november uitgereikt in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Zie voor meer informatie: www.sponsorring.nl

Over Jupiler
Jupiler is het snelst groeiende biermerk in Nederland. In korte tijd heeft het een sterke positie verworven in het betaald voetbal, onder andere via de Jupiler League en de sponsoring van dertien clubs. Consumenten waarderen Jupiler zowel vanwege de smaak als de Belgische afkomst, het aparte flesje en het stoere ribbelglas. Zie voor meer informatie www.jupilerleague.nl





Ingezonden persbericht