Gemeente Apeldoorn

17-09-2009

Meepraten over buitengebied Noordoost

Het bestemmingsplan 'Buitengebied Noordoost' wordt aangepast. Voor bewoners en andere betrokkenen is er daarom een informatiebijeenkomst gepland. Deze vindt plaats op maandag 21 september vanaf 19.30 uur in Scholengemeenschap Jacobus Fruytier aan de Anklaarseweg 71 in Apeldoorn. De zaal is om 19.00 uur open.

Het gebied van dit nieuwe bestemmingsplan 'Buitengebied Noordoost' wordt globaal genomen begrensd door de spoorweg Apeldoorn-Zutphen (met uitzondering van de Ecofactorij), de gemeentegrens met Epe en Voorst en de rijksweg A50. Het landelijk gebied ten westen van de A50, tot aan het Apeldoorns Kanaal, waar Beemte ligt, hoort ook nog bij het plangebied. Het beoogde landbouwontwikkelingsgebied ten noorden van de Broeklanderweg maakt géén deel uit van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan 'Buitengebied Noordoost' legt overwegend de bestaande situatie in het gebied vast en maakt geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Naast het bestemmingsplan wordt ook nieuw welstandsbeleid gemaakt, speciaal voor het landelijk gebied ten noordoosten van de stad. Dat gebiedsgerichte welstandbeleid gebruikt de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit bij het toetsen van nieuwe bouwplannen.

Het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Noordoost en het concept gebiedsgericht welstandsbeleid ligt met ingang van donderdag 24 september 2009 gedurende vier weken ter inzage in het stadhuis en in het Stadhuis Op Wielen. Reacties op beide plannen moeten uiterlijk 22 oktober binnen zijn. Na de inspraak kunnen er geen nieuwe ontwikkelingen meer in het plan worden verwerkt.

Einde persbericht.




Gemeente Apeldoorn