Ingezonden persbericht



- persbericht -

MTV 4 PEACE

MTV staat voor vrede op de dag van de vrede

Amsterdam, 18 september 2009
21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen als dag van de vrede. Het doel is een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid. MTV staat hierbij stil met MTV twee specials. "MTV 4 PEACE", een project dat in samenwerking met de 9e World Summit of Nobel Peace Laureates en de KidsRights Foundation is gemaakt, laat jonge mensen zien die de kans hebben gekregen samen met enkele winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede te kijken naar de opbouw van vreedzamere wereld.

In beide specials is een bijzondere gast aanwezig: Bono Vox. Tijdens de laatste topconferentie is Bono uitgeroepen tot Vredesman van het jaar voor zijn inzet tegen armoede in de wereld. Thandiwi en Mayra, de twee winnaars van de International Chrildren's Peace Prize evenement kregen de kans om de U2 voorman te interviewen als speciale MTV reporters tijdens de 9e World Summit of Nobel Peace Laureates in Parijs vorig jaar december. De twee exclusieve interviews en delen van de toespraak van Bono als hij zijn prijs in ontvangst neemt zullen te zien zijn in de MTV 4 PEACE specials.

In de eerste special zien we Thandiwi, winnaar van de International Children's Peace Prize 2007, en twee jonge Europeanen uit Italië en Nederland (Cecilia en Michiel) praten met Whangari Maathai over hoe het klimaatprobleem een impact heeft op vrede in de wereld tijdens een meeting in het Mau Forest in Kenya.

In de tweede special zien we Mayra, de International Children's Peace Prize 2008 en de reporters Valentina en Julien in gesprek met Muhammad Yunus over hoe de armoede in de wereld een effect heeft op de wereld en hoe de wereldwijde economische recessie met worden opgelost. De ontmoeting vond plaats in Dhaka, Bangladesh.


- EINDE BERICHT -



Ingezonden persbericht