Politie Zeeland


---


O-3031-2009 Man verzet zich tegen aanhouding, Wemeldinge
Door de politie is maandag rond 00.30 uur een 36-jarige man uit de gemeente Veere aangehouden.
Bij de politie was een melding binnengekomen dat op de Binnendijk een auto stond geparkeerd. In deze auto brandde een klein lichtje. Agenten gingen ter plaatse om poolshoogte te nemen. In de auto lag een man wiens adem naar alcohol rook. Op de vraag wat hij daar deed, kregen de agenten geen antwoord. Naast de man in de auto stond een geopend blikje bier.Toen ze zijn auto wilden controleren, startte de man zijn auto en reed enkele meters achteruit. Uiteindelijk stopte hij en stapte uit zijn auto. Hem werd gevraagd mee te werken aan een ademtest. De man zag dit kennelijk niet zitten en wilde weglopen waarop hij werd aangehouden.
De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding door met zijn armen te slaan. Hij sloeg één van de agenten met gebalde vuist op het gezicht waardoor deze agent een bloedneus opliep en zijn bril werd vernield. Een tweede agent liep schaafwonden op aan zijn been en een gekneusde duim. Inmiddels waren twee collega-agenten ook ter plaatse gekomen en kon uiteindelijk de 36-jarige man worden overmeesterd waarna hij geboeid kon worden. De man is ingesloten in een politiecel in Torentijd.


Z-3032-2009 Inbraak bedrijfspand, Hulst
Tussen zaterdagmiddag en maandagmorgen 08.00 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Stationsweg.
Nadat een deur was geforceerd, werd uit het pand een geldbedrag weggenomen van een paar duizend euro. Braakschade is niet bekend.