Ingezonden persbericht


Kevin Abbring morele winnaar Nissan 350Z Challenge in 350Z FlexFuel

De Nissan 350Z FlexFuel van BioMCN, GUTTS en Bas Koeten Racing werd in Hellendoorn bestuurd door Kevin Abbring en Mark van den Brand. Met winst op 14 van de 16 proeven en een adembenemende rijstijl mogen Kevin en Mark de morele winnaars van de 350Z Challenge genoemd worden.

Zonder serieuze wedstrijdervaring in de Nissan 350Z FlexFuel gingen Kevin en Mark op pad op de eerste twee avondproeven van de Hellendoorn Rally en op de opener in Daarle was het meteen raak, 1e plaats met een verschil van 6 seconden op nummer twee Theo van den Berg. De toon was gezet. Door de annulering van de proeven op de Luttenberg was het een kort nachtje dat de equipe afsloot met een 1e plaats in de 350Z Challenge gevolgd door Theo van den Berg op 14 seconden.

De volgende dag werd, onder toeziend oog van een grote schare gasten van hoofdsponsor BioMCN, snel geopend met weer een snelste tijd op KP6. Op KP7 echter reed de equipe lek, moest de band op de proef wisselen en verloor 3 minuten waarmee een goede klassering kansloos leek. Echter op KP8 kreeg ook Theo van den Berg pech met de Nissan en was de strijd terug: Kevin en Mark klokten weer een snelste tijd op 14 seconden gevolgd door Eric Bolhaar. Op KP9 wederom domme pech door een verloren uitlaat met als gevolg een derde tijd. Door snelle reparatie van Bas Koeten Racing kon de equipe zijn weg weer vervolgen en volgde een werkelijk sensationele rest van de rally met maar liefst 6 snelste tijden op de resterende proeven. Helaas bleek het gat, door de verloren tijd op KP7 en 8, op Eric Bolhaar te groot te zijn voor de eindoverwinning. Alle aanwezigen waren het er echter over eens: met 14 overwinningen op 16 klassementsproeven mogen Kevin Abbring en Mark van den Brand de morele winnaars van de Hellendoorn Rally genoemd worden.

De Nissan 350Z FlexFuel reed op M85 een uitstekende wedstrijd. Kevin over de auto: "Het unieke aan deze auto is dat je eigenlijk niks merkt van alle intelligente aanpassingen die zijn gedaan om de auto FlexFuel te maken. Vermogen van de auto is perfect, wegligging uitstekend, het is een makkelijke en vreselijke leuke wagen". Eelco Dekker van BioMCN: "Ongelooflijk wat deze jongen kan met een auto. Ik dank Kevin en Mark voor de geweldige prestatie. We hebben in de Hellendoorn Rally laten zien dat onze brandstof M85 perfect functioneert op het hoogste niveau.". Edward Goossens van GUTTS: "Precies zoals het hoort. Duurzaamheid en spektakel hand in hand. Kevin en Mark onderstrepen de doelstellingen van GUTTS op een fantastische wijze".